Microsoft CRM Components

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Microsoft CRM-komponenter er en samling af produkter fremstillet af Microsoft, der kan bruges i koncert til effektivt og sikkert at opretholde servere, der anvendes til web- og applikationshosting. CRM-komponenter bruger Microsoft's .Net-teknologi til at understøtte en række forskellige applikationer, der er designet til at fungere som en samlet løsning til virksomhedernes behov for kundeforvaltning. CRM-komponenter omfatter programmer, der spænder fra Microsoft SQL-server til Microsoft Outlook og Microsoft Server 2005.

Microsoft CRM 3.0 til Outlook

CRM-software designet til brug sammen med Outlook giver brugerne adgang til CRM-relaterede databaser og oplysninger ved hjælp af Outlook. Denne komponent er tilgængelig i to former. Desktop-klienten er online kun 32-bit klient, der er designet til arbejdsstationer, der altid vil blive forbundet til den centrale CRM-server. Den bærbare klient fungerer både på og offline ved at gemme oplysninger fra den primære CRM-server lokalt.

Microsoft Exchange

Begge 2000 og 2003 versioner af Microsoft Exchange understøttes som en del af den samlede CRM-pakke. Disse programmer er ikke forpligtet til at implementere CRM-tjenester, men de skal sende e-mails via en CRM system. Når CRM bruges sammen med Windows Server 2000 eller 2003, kræves den tilsvarende version af Exchange til behandling af e-mail.

Microsoft SQL Server

Denne CRM-komponent bruges som den primære databasetjeneste til systemer, der bruger CRM. Udover at lagre information, der bruges af klienter, lagrer dette program også definitionerne for CRM-databasens relationer, attributter og enheder. Disse oplysninger genereres automatisk og sikkerhedskopieres af CRM-softwaren. Microsoft SQL Server bruges også i den lokale database, der findes i CRM 3.0-klienten til Outlook Express.

Active Directory

Active Directory CRM-komponenten bruges til at godkende brugere under og efter installationen af ​​CRM 3.0. At lette brugergodkendelse Active Directory giver administratorer mulighed for at udpege sikkerhedsgrupper og deres regler. Disse sikkerhedsgrupper definerer niveauet og arten af ​​adgangen til brugere ved at sætte dem i en af ​​fire standard sikkerhedsgrupper. Hver gruppe definerer en anden rolle for sine brugere, der giver dem de sikkerhedsrettigheder, de skal bruge til at arbejde med CRM-softwaren.