Microsoft FTP-fejlkoder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Fejlkoder for Microsoft FTP (File Transfer Protocol) vises, når du får adgang til FTP-websteder, der kører på Microsoft-servere med IIS (Internet Information Services), som er servicehåndteringsfTP. Succesfulde koder har værdier på 2xx (hvor xx kan være et helt tal) Andre koder, der starter med 1xx eller 3xx, behøver blot flere oplysninger, f.eks. Et brugernavn og et kodeord. Fejlkoder har værdier 4xx eller 5xx. Fælles fejlkoder er detaljeret, herunder en kort beskrivelse af de andre.

Fejlkode 426

Fejlkode 426 sker, når du uploader eller downloader til et FTP-websted, og overførslen afbrydes. Fejlen ville sige, 'Forbindelse lukket, overførsel afbrudt.' Det kunne betyde, at forbindelsen blev lavet i passiv tilstand: Din computer forsøgte at oprette forbindelse til serveren via en tilfældig port, men blev blokeret af serverens firewall. Det kunne også betyde, at en firewall i din computer blokerede sessionen. Når du får denne fejl, skal du sørge for, at ingen firewall blokerer forbindelsen.

Fejlkode 530

Denne fejlkode betyder, at FTP-godkendelse ikke lykkedes. Kombinationen af ​​brugernavnet og adgangskoden, du har skrevet, var forkert, dermed blev du nægtet adgang til FTP-webstedet. Det kan også betyde en fejlkonfiguration i IIS: Du har kun tilladt anonym adgang til FTP, men nægtet anonym adgang for alle IIS-tjenester. Kontroller, at brugernavnet og adgangskoden du brugte er korrekt, eller kontroller om anonym adgang er tilladt ved at forlade brugernavnet og adgangskode indstillinger blank.

Fejlkode 550

Denne fejl genereres, når du downloader eller uploader en fil til FTP-webstedet. Når du forsøger at downloade en fil, og du får en 550 fejl, betyder det, at filen du downloader ikke længere findes i FTP-mappen. Når du uploader, betyder det, at du ikke har den rette adgang til at uploade en fil til FTP-webstedet. Hvis du kontrollerer, at filen eksisterer, eller hvis du har den rette adgang til at sætte filer på FTP-webstedet, fjernes denne fejl.

Andre 4xx Fejlkoder

Fejlkoder, der starter i 4 betyder, at fejlen er midlertidig. Prøv igen på et senere tidspunkt og sørg for at der er nok diskplads, og at intet forstyrrer forbindelsen, løser ofte fejlen.421: FTP-tjenesten er ikke tilgængelig i øjeblikket. Det kan skyldes, at den maksimale FTP-forbindelse er nået, eller du er ikke autoriseret til at oprette forbindelse via FTP.425: Du kan ikke åbne en forbindelse. En firewall kan blokere forbindelsen eller den type forbindelse du prøver, er ikke tilladt. Prøv forskellige metoder til FTP-forbindelse, såsom at have FTP-software eller tilslutning til FTP via HTTP.450: Filen du forsøger at få adgang til, kan ikke kopieres. Andre brugere eller programmer kan bruge filen, så den låses. Du kan prøve igen senere for at se, om filen er blevet frigivet.451: Der opstod en fejl i kommandoen er skrevet til FTP-forbindelsen. Sørg for, at de kommandoer, du skrev, er korrekte.452: Der er ikke nok diskplads på harddisken, som du downloader eller uploader filen. Rengøring af harddisken løser dette problem.

Andre 5xx-fejlkoder

Fejlkoder, der starter i 5 betyder, at fejlen er permanent. Prøv igen vil kun resultere i samme fejl.500: En syntaksfejl kan betyde, at kommandolinjen er for lang. Prøv enten FTP-passiv eller aktiv tilstand afhængigt af den tilstand, du bruger i øjeblikket.501: Der opstod en fejl med den kommando, du skrev. Du har muligvis savnet eller mistyped nogle tegn.503: De kommandoer, du skrev, var ikke i den rigtige rækkefølge.504: Der var en fejl i parameteren med kommandoen. Sørg for, at parameteren du indtastede er gyldig for kommandoen.532: Du har ikke den rigtige adgang til at gemme filer eksternt.552: Der er ikke nok plads på serveren, som du fjerner filen eksternt.553: Filen du uploader har ugyldige tegn. Omdøbe filen løser problemet.