Sådan opsættes et sikkert trådløst netværk i Windows Vista

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Konfigurer din router først. Tilslut din router til det centrale telefonpunkt i dit hus, så mange computere og enheder kan få adgang til routeren som muligt. Slut din router til telefonlinjen og sæt den i strømkilden. Følg brugerdokumentationen fra din routerproducent eller internetudbyder (ISP) for at oprette din forbindelse til internettet.

2.

Sikre din router ved at forbinde den med en tilsluttet computer. De fleste moderne routere bruger automatisk WPA-PSK-teknologi til at beskytte din trådløse forbindelse. Ældre routere kan muligvis have WEP (en anden type) beskyttelse til dit netværk eller slet ingen. Hvis du fik en trådløs adgangskode, har du allerede en sikker forbindelse. Hvis ikke, se din dokumentation for routeren, og find, hvordan du opretter forbindelse til admin- eller indstillingssiden. Dette opnås normalt ved at browse til http://192.168.0.1 selvom det kan være anderledes afhængigt af router. Et standardbrugernavn og adgangskode er blevet leveret. Log ind, og find indstillingssiden for at ændre brugernavn og adgangskode til noget, som du vil vide. Hvis du ikke har en trådløs adgangskode, skal du finde indstillingerne 'Sikkerhed' og klikke på 'Aktiver en WPA-PSK.' Vælg et ottecifret (eller længere) kodeord, herunder cifre og bogstaver. Gem dine indstillinger og luk denne side.

3.

Tilslut andre enheder til dit netværk ved at tænde deres trådløse forbindelser og derefter vælge din router fra listen over forbindelser. Indtast din trådløse adgangskode, når du bliver bedt om det - enten den ene eller den, du lige har konfigureret.

4.

Indstil fildeling på hver computer, hvis du vil. Klik på 'Start' - u0026 gt; 'Kontrolpanel' - u0026 gt; 'Netværk og internet' - u0026 gt; 'Netværks- og delingscenter.' Klik på pil ned ved siden af ​​'Public Folder Sharing' og vælg en af ​​følgende muligheder:



Slå deling op, så alle brugere med netværksadgang kan åbne filer

Slå deling op, så alle, der har adgang til netværk, kan åbne, ændre og oprette filer

Sluk deling (personer, der er logget på denne computer, kan stadig få adgang til denne mappe)



Hvis du vil have mere kontrol over din computer, anbefales det at vælge den første mulighed. Klik på 'Anvend'. For at oprette en mappe til deling skal du finde den på din computer, højreklikke på den og klikke på 'Egenskaber'. Klik på 'Deling' og derefter 'Avanceret deling'. Klik på 'Del denne mappe', og giv derefter mappen et delt navn. Klik på 'Tilladelser, hvis du vil kontrollere, hvem der kan få adgang til det', og klik derefter på 'OK'. Gentag dette trin for alle Windows Vista-computere, der er sluttet til dit sikrede trådløse netværk.

5.

Del din printer ved at klikke på 'Start' -> 'Kontrolpanel' -> ; 'Netværk og internet' - u0026 gt; 'Netværks- og delingscenter.' Klik på pil ned ved siden af ​​'Printer Sharing', klik på 'Tænd printerdeling' og klik på 'Apply.' Hvis du vil gøre det, kan alle brugere få adgang til printeren, klikke på pil ned ved siden af ​​'Passordbeskyttet deling' og klikke på 'Deaktiver adgangskodebeskyttet deling.' Klik på 'Anvend'.

Hvis du har flere computere, mobile enheder eller eksterne enheder som f.eks. Printere derhjemme, kan et trådløst netværk forbinde disse enheder. Et trådløst netværk giver dig mulighed for at udskrive et dokument fra et separat rum, få adgang til internettet i sengen eller overføre sange eller videoer mellem computere med lethed. Med moderne WiFi teknologi og protokoller er det nemt at sikre det trådløse netværk. Sikring af et trådløst netværk er vigtigt for at sikre, at kun computere i dit hus kan få adgang til data og internet, snarere end nogen med WiFi-adgang uden for dit hjem.