Trådløse internetfunktioner

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Trådløst internet tager funktionerne på internettet, såsom global kommunikation, e-mail, forskning og spil, og gør internettet mere tidligt og bærbart. I stedet for at skulle sidde ned på en stationær pc, som er forbundet til en router og en stikkontakt, kan bærbare computere, netbooks, mobiltelefoner og iPod'er få adgang til og sende information uden ledninger eller være forbundet med noget overhovedet.

Uddannelse

Da antallet af computere i skolerne vokser, øges antallet af elever, der forbinder til internettet med det. Hvis en skole har 100 internetadgangskomponenter, skal den også have hundredvis af værker af kabler, der forbinder computere til hinanden, til vægge og til routere. At udstyre en skole med trådløst internet udvider uddannelsesmuligheder og sparer distriktet tid og penge når det gælder teknologiske udgifter.

Portabilitet

Som tidligere nævnt kræver eksistensen af ​​netbooks, smartphones, bærbare computere og iPods en hurtig og nem måde at få adgang til internettet uden at være tilsluttet en anden enhed. Deres trådløse muligheder gør det muligt for brugerne at tjekke e-mail, spille spil, køre onlineapplikationer og surfe på internettet, når de er på farten. Internettet er altid ved hånden, hvilket gør deres adgang til information næsten ubegrænset.

Universitet

Trådløse internet-hotspots, hvor computerbrugere kan bringe deres bærbare computere og netbooks og øjeblikkeligt forbinde, er overalt i disse dage. Fra kaffebarer til boligområder som lejlighedskomplekser og sovesale, kan disse steder, der tilbyder 'Wi-Fi', være nedlatende af enhver, der går i døren. Dorm og lejlighed beboere behøver kun at tænde deres computere for at bruge signalerne, og restauranter og butikker er blevet til produktive arbejdspladser for den friluftsfulde professionelle. Hjemmekontorer kan etableres overalt i huset, med flere computere i hvert rum, der er trådløst forbundet til internettet.