Hvad er funktionerne i et domænenavnssystem?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Domænenavnesystemer er en af ​​hjørnestenene på internettet som vi kender det i dag. Uden dem ville internettet ikke have domænenavne som google.com eller whitehouse.gov; vi ville blive tvunget til at indtaste IP-adresser og sæt af tal, der henviser til en bestemt computer på et netværk. Domænenavnesystemer giver en rimelig mængde generel funktionalitet bag scener, som de fleste slutbrugere ikke engang bemærker.

Adresseløsning

Den primære funktion af et domænenavnssystem er adresseløsning. Denne funktionalitet er, hvad der oversætter en IP-adresse, som f.eks. 127.0.0.1 til et brugbart domænenavn, som yahoo.com.

Domain Record Storage / Caching

Et andet aspekt af et domænenavnesystem er lagring og caching af domæne records. Disse poster bruges til at kortlægge domænenavne til en bestemt IP-adresse, og dette tillader ikke kun brugere at indtaste et domænenavn i stedet for den numeriske IP-adresse, men tillader også, at IP-adressen svarer til et domænenavn, der skal ændres (dvs. computeren er flyttet, eller indholdet på computeren er flyttet til en anden computer).

DNS-navnregistrering

DNS-navnregistrering er processen med at registrere et bestemt domænenavn u0026 microsoft.com, for eksempel at henvise til en bestemt IP-adresse. Dette udbreder navnet i hele domænenavnet systemet, opdatering af uanset optegnelser og indgange er nødvendige for at sikre, at navnet er korrekt forbundet med IP-adressen.