Sådan bekæmpes cyberforbrydelser

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Bekæmpelse af cyberkriminalitet

1.

Installer en form for anti-malware-software på dit system. Norton og McAfee er populære valg, men der er andre, herunder Windows OneCare.

2.

Opdater din anti-malware-software. Selv den bedste anti-malware-software er stort set værdiløs, hvis den ikke holdes ajour, fordi der altid er nye virus og andre former for malware, der frigives til det vilde. u0026 Rdquo; Ved at holde din software opdateret øges risikoen for, at enhver infektion vil blive fanget, før den kan gøre alvorlige skader.

3.

Scan din e-mail, især dem med vedhæftede filer. Gmail og andre store webtjenester gør dette for dig. Selv om denne foranstaltning kan gøre din web-oplevelse mere sikker og potentielt beskytte dig mod cyberkriminelle, er der en god chance for, at nogle vedhæftede filer du modtager i din e-mail, indeholder malware, at din e-mail-scanning ikke automatisk kan identificere. < /p>

4.

Verificer, at PDF-filer er sikre og fra personer, som du ved, før du åbner dem. Der er en række problemer med Adobe Acrobat Reader, der kan få dit system til at blive inficeret med malware, der bruges af cyberkriminelle til at stjæle information.

5.

Krypter alle følsomme data, der du har muligvis gemt på din pc. Dette kan virke som et ekstra æren at gøre, når du sikrer din computer, men det er et godt skridt at tage, da krypterede filer kan tage hackere længere at åbne, hvilket giver dig mere tid til at tage passende handlinger, når der er registreret et brud. Det er især vigtigt at kryptere økonomiske data, da den type data ofte er specifikt rettet mod cyberkriminelle.

Cyberkriminalitet har været stigende siden kommercialiseringen af ​​internettet i 1990'erne. Der er mange former for cyberkriminalitet, hvoraf de fleste ikke målretter mod den enkelte hjembruger. Dette skyldes, at virksomheder eller offentlige netværk har tendens til at være mere højt prioriterede mål. Der er dog stadig en række cyberkriminaliteter, der kan skade hjemmebrugeren. Hvis du følger disse enkle trin, kan du reducere dine chancer for at blive et forbrydelse for cyberkriminalitet. Cyberkriminalitet er trods alt en forretning, og ved at beskytte dig selv gør du det mindre rentabelt og forhåbentlig sætter nogle cyberkriminelle ud af drift.