Sådan tilslutter du en trådløs router til en computer ved hjælp af USB Wireless Internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller signallamperne på den trådløse router. Sørg for, at det sender et Wi-Fi-signal, inden du går til computeren. Der er normalt et statuslys for trådløs udsendelse. Test den trådløse router med en anden enhed, hvis det er muligt, og sørg for, at enheden kan oprette forbindelse uden problemer.

2.

Kontroller den trådløse internetdongle. Det skal have et blåt eller grønt lys, hvis det virker korrekt og aktivt.

3.

Højreklik på ikonet 'Opret forbindelse til et netværk' i systembakken. Vælg 'Se ledige trådløse netværk.' En liste skal vises med alle trådløse netværk inden for den trådløse dongle.

4.

Vælg SSID'en i routerns netværk. Klik på 'Connect.' Indtast netværksadgangskoden hvis det er nødvendigt. Kontroller ikonet 'Trådløst netværkstilslutning' i proceslinjen for at se om computeren er tilsluttet korrekt.

5.

Klik på 'Start' og højreklik på ' Min computer. 'Vælg' Egenskaber. 'Gå til fanen' Computer Name 'og tjek arbejdsgruppen. Hvis den er den samme som de andre enheder på netværket, bliver du færdig med routertilslutningen. Hvis det ikke er det samme, skal du klikke på 'Skift' og derefter skrive arbejdsgruppens navn i tekstboksen mærket 'Arbejdsgruppe'. Klik på 'Anvend' og derefter 'OK'.

6.

Gå til 'Start' og derefter 'Mine netværkssteder' for at se de andre computere på netværket. Åbn din internetbrowser for at se om internetforbindelsen virker.

Trådløst internet gør det nemmere at forbinde teknologienheder i din husstand. Listen over enheder, der kan bruge et trådløst netværk, kan omfatte flere stationære computere, bærbare computere, printere, spillekonsoller og mobiltelefoner. Hvis du bruger en USB trådløs dongle på en computer, er det nemt at etablere en forbindelse mellem den trådløse router og computeren.