Hvordan opretter jeg en trådløs forbindelse mellem bærbar pc og skrivebord?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Routerbaserede netværk

1.

Installer og konfigurer netværkskort og / eller adaptere på computere. Hvis skrivebordet og den bærbare computer ikke har trådløse kort installeret, kan de ikke oprette forbindelse til netværket.

2.

Konfigurer den trådløse router. Processen håndteres ofte ved at installere routerens inkluderede software på en af ​​computerne. Ruteropsætning kan kræve en kablet forbindelse mellem en af ​​computere og routeren. Tilslut til routeren og åbn indstillingerne. Du kan få adgang til routerens indstillinger ved at indtaste IP-adressen 'Network Gateway' i adresselinjen i din webbrowser. Mange routere standard 'Gateway' adressen til 192.168.1.0. Under routerens trådløse indstillinger skal du navngive dit netværk og din adgangskode, beskytte den. Du bruger disse oplysninger til at forbinde computere til netværket.

3.

Slut den bærbare computer og desktop til netværket De fleste operativsystemer understøtter trådløs netværksscanning. Dit netværksnavn skal dukke op på de tilgængelige netværk på de trådløse kortindstillinger. Du kan oprette forbindelse til netværket ved at vælge netværksnavnet og indtaste adgangskoden. Hvis netværket er '

Ad hoc-netværk

1.

Installer og konfigurér netværkskort og / eller adaptere på computeren.

2.

Konfigurer værtscomputeren til et ad hoc-netværk. Enten kan computeren være værten. På Windows-systemer skal du gå til Kontrolpanel, vælge 'Netværk' og 'Internet / Deling', vælg 'Konfigurer en forbindelse eller netværk' og vælg 'Indstil en trådløs ad hoc' -indstilling. Du kan indstille netværksnavnet og adgangskoden fra menuen, som du vil bruge til at forbinde de andre computere.Et link i afsnittet om ressourcer forklarer, hvordan du opretter et netværk til Mac OS X.

3.

Tilslut den anden computer til ad hoc-netværket på samme måde som du ville oprette forbindelse til et router-baseret netværk.

Tips og advarsler

  • Få begge computere til at se hinanden på det samme netværk er normalt nok til spilformål, at få computere til at bytte filer og dele internetadgang kræver yderligere opsætning.
  • I afsnittet Resources findes oplysninger om, hvordan du deler filer via flere operativsystemer . Ældre operativsystemer har tendens til at være sværere at konfigurere.
  • Du kan oprette en trådløs forbindelse mellem en bærbar computer og et skrivebord ved at oprette et netværk for de to computere. Den mere sikre og stabile metode er at forbinde begge computere til en trådløs router, der er vært for netværket, men du kan også oprette et 'ad hoc' netværk uden brug for ekstra hardware. Ad hoc-netværk forbinder direkte computere, men bliver mindre stabile, da flere computere tilføjes og kræver yderligere konfiguration for at dele tjenester som internetadgang.