Sådan deaktiveres DNS Lookup

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Kontrolpanel.' Dobbeltklik på 'Administrative værktøjer', og dobbeltklik derefter på 'Tjenester'. Dette åbner en liste over tjenester, der er installeret på din maskine.

2.

Rul ned til tjenesten mærket 'DNS-klient'. Højreklik på det og vælg 'Stop'. Dette stopper tjenesten og eventuelle DNS-opslag; Men tjenesten er stadig planlagt til genstart næste gang du starter maskinen.

3.

Dobbeltklik på ikonet 'DNS Client' for at åbne et opstartskonfigurationsvindue. I rullemenuen mærket 'Starttype' vælges 'Manuel'. Dette stopper tjenesten fra at stoppe, indtil du manuelt starter den igen.

4.

Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger.

Domain Name Server (DNS) opslagstjenesten giver din Windows-maskine mulighed for at søge og cache oversættelser fra venligt domænenavn til IP-adresse. En DNS-server giver opslag til webstedets IP-adresser. Når du indtaster et domænenavn i dine browsere, giver en DNS-server dig mulighed for at finde adressen til hjemmesiden. Netværksadministratorer, der ønsker at stoppe webbrowsing på computere, deaktiverer DNS-opslagstjenesten for at sikre netværket og blokere uønsket internettrafik.