Sådan genopretter du et tabt kodeord til en Cisco C2940

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find det serielle kabel, der fulgte med kontakten, og tilslut den serielle ende til din computer. Dette er den ende, der har den ni-pin d-shell stik. Derefter forbindes RJ-45-enden til konsolporten på kontakten. Denne jack ser ud som en stor telefonstik.

2.

Tænd for din computer og konfigurer en terminalsession for C2940-kontakten. Næsten enhver terminalemulator fungerer fint for dette trin, men HyperTerminal og Putty er to af de mest populære. Indstil terminal session indstillinger til '9600 baud, 8 databits, ingen paritet og 1 stop bit.' Hold nede modetasten på venstre forside af kontakten, og sæt strømkablet i stikket. Når statusdioden slukker, vent fem sekunder og slip tilstandsknappen. SYST-LED'en skal blinke gul.

3.

Indtast kommandoen 'flash\_init' på kontakten: prompt og tryk på 'Enter.' Når switch: prompt returneres, skal du indtaste kommandoen 'load\_helper' og trykke på 'Enter'. Indtast kommandoen 'dir flash:' på knappen: prompt og tryk på 'Enter.' Dette viser en mappe med flashhukommelse. Omdøb den eksisterende konfigurationsfil med følgende kommando:omdøbe flash: config.text flash: config.old (tryk på 'Enter')

4.

Indtast kommandoen 'boot' ved knappen: prompt og tryk 'Enter' for at genstarte kontakten. Når dialogboksen Systemkonfigurationsdialog vises, skal du acceptere standard ved at trykke på 'Enter'. Tryk på 'Enter' igen for at komme til Switch u0026 gt; prompt.

5.

Indtast kommandoen 'en' ved knappen Switch u0026 gt; Hurtig og tryk på 'Enter' for at gå til aktiveringstilstand. Prompten skal skifte til Switch #. Omdøb konfigurationsfilen med følgende kommando:omdøbe flash: config.old flash: config.text. Tryk på 'Enter'.Når du bliver bedt om destinationens filnavn, tryk på 'Enter' for at acceptere standard.

6.

Kopier konfigurationsfil i skifthukommelse med følgende kommando:kopi flash: config.text system: running-config (tryk på 'Enter')Når du bliver bedt om destinationens filnavn, skal du trykke på 'Enter' for at acceptere standardværdien.

7.

Opret nye adgangskoder til at erstatte de gamle der går tabt eller glemt med følgende kommandoer:conf t (tryk 'Enter')

aktiver hemmelig spswd (hvor spswd er dit nye hemmelige kodeord) (tryk på 'Enter')

aktiver adgangskode enpswd (hvor enpswd er dit nye adgangskode) (tryk på 'Enter')

linje vty 0 15 (tryk på 'Enter')

adgangskode tpswd (hvor tpswd er dit nye terminaladgangskode) (tryk på 'Enter')

login (tryk på 'Enter')

line con 0 (tryk på 'Enter')

adgangskode cpswd (hvor cpswd er dit nye konsoladgangskode) (tryk på 'Enter')

skriv hukommelse (tryk 'Enter')Meddelelsen Building Configuration efterfulgt af [OK] -meddelelsen indikerer Sw1 # -prompten, at du har nulstillet adgangskoderne til Cisco Catalyst 2940 Switch.

Cisco Catalyst 2940 er en solid switch med de funktioner, der har gjort Cisco til at skifte en vigtig netværksudstyrspiller i årevis. Mens 2940 ikke er vanskeligt at konfigurere, kan tab eller glemme adgangskoden forårsage panik. Eller måske har du lige købt en brugt switch, der ikke blev nulstillet, før den blev sendt til dig. Frygt aldrig; Cisco har indbygget en adgangskode opsving funktion til at hjælpe dig, når du ikke kender adgangskoden.