Sådan indstilles sikkerheden på en trådløs netværksforbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Trådløse routere

1.

Start en webbrowser på en netværkscomputer og indtast din trådløse router adresse i URL-linjen sammen med brugernavnet og adgangskoden (se Ressourcer ). Hvis nogen af ​​disse er blevet ændret fra deres standardindstillinger, skal du afgøre, hvad de er blevet ændret.

2.

Klik på 'Wireless Settings' (eller lignende) link eller faneblad på konfigurationssiden på din router. Her kan du aktivere sikkerhed for dit trådløse netværk. Du vil også gerne ændre standardnavnet på dit trådløse netværk til et navn, der gør det muligt at identificere det fra andre trådløse netværk, der forekommer inden for rækkevidde.

3.

Bestem, om du vil oprette din egen adgangskode (eller passphrase) eller have en oprettet til dig, som vil bestå af en række tilfældige tegn. Hvis du vil have en skabt til dig, skal du vælge WEP som sikkerhedsmetode. Hvis du vil oprette din egen adgangskode, skal du vælge WPA som den ønskede type sikkerhed.

4.

Klik på 'Gem' for at sikre, at dine nye sikkerhedsindstillinger er aktiveret. Tilslut derefter til dit trådløse netværk (se Ressourcer) og indtast dit kodeord, når du bliver bedt om det. Hvis du vil have din computer til at 'huske' adgangskoden til det trådløse netværk, skal du vælge denne indstilling i adgangskodevinduet på din computer.

Apple AirPort-netværk

1.

Opret forbindelse til dit trådløse netværk og start 'AirPort-værktøj' (i mappen 'Hjælpeprogrammer', som findes i 'Programmer') for at konfigurere din AirPort-router. Hvis 'AirPort-værktøj' ikke er installeret på din computer, skal du downloade det fra Apple (se Ressourcer).

2.

Vælg din AirPort-router fra listen på venstre side af vinduet. Klik på 'Manuel opsætning' for at starte konfigurationssiden og klikke på fanen 'Trådløs'. Vælg din sikkerhedstype som 'WPA / WPA Personal' og lav en adgangskode til dit netværk.

3.

Klik på 'Opdater' for at gemme dine ændringer, og lad AirPort genstarte. Bekræft, at din indsats var vellykket ved at oprette forbindelse til dit trådløse netværk og indtaste dit kodeord, når du bliver bedt om det.

Tips og advarsler

  • Gem dit kodeord på et sikkert sted, væk fra din router.
  • En indlysende adgangskode kan nemt udregnes.
  • At miste dit kodeord vil tvinge dig til at nulstille din router til de oprindelige fabriksindstillinger og gentage den komplette konfigurationsproces.
  • Beskyttelse af dit trådløse netværk med et kodeord er et obligatorisk trin i denne æra af hackere, identitetsstyveri og phishing-ordninger. Heldigvis indeholder hver trådløse router, der sælges i dag, indbyggede sikkerhedsfunktioner, som kræver, at brugerne indtaster et kodeord for at oprette forbindelse til dit trådløse netværk. Ligegyldigt hvilket mærke af trådløs router du bruger, sikre det med et kodeord er en ret simpel proces, at selv teknologiske nybegyndere skal kunne klare sig uden for meget angst.