Sådan installeres en trådløs router med modem til andre computere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Originalinstallation

1.

Tag stikket ud af stikket. Indsæt den ene ende af Ethernet-ledningen i routeren og den anden ende i modemmet. Tilslut modemet, så routeren. Tænd modemet og routeren i rækkefølge sikrer, at forbindelsen registreres i begge.

2.

Tag den anden Ethernet-kabel og sæt forbindelserne ind i routeren og computeren. Følg instruktionerne i boksen for at indstille routeren. Instruktionerne varierer lidt efter mærke. Fjern Ethernet-ledningen, der løber fra computeren til routeren.

3.

Tænd for din computer. Når skærmbilledet på skrivebordet er fuldt lastet, skal du klikke på computerikonet i nederste højre hjørne. Hvis du ruller musen over det, vises et vindue og viser status for din internetforbindelse. Højreklik på ikonet og vælg 'Opret forbindelse til et netværk.' Skift rullelisten Vis til 'Trådløs' og vælg din forbindelse fra listen. Klik på 'Connect', 'Gem denne forbindelse' og derefter 'Luk'. Gentag på alle computere, du vil have forbindelse til denne router og modem.

Tips og advarsler

  • De fleste bærbare computere modtager trådløse signaler, fordi de allerede er udstyret med passende hardware.
  • Du kan bekræfte dette ved at klikke på 'Start' og derefter 'Kontrolpanel.' Vælg 'Hardware og lyd' og derefter 'Enhedshåndtering.' Udvid netværkskortet ved at klikke på plus Sign. Se efter en med Wireless i sit navn. Hvis du ikke har en, køb en USB trådløs adapter.
  • Oprettelse af en trådløs forbindelse kan være forvirrende, men det skal ikke virke som en beregningsligning. Det er mere som et simpelt tilføjelsesproblem. Tilføje routeren og modemmet, og du har et trådløst netværk. Det virker på enhver computer i rækkevidde, der har evnen til at modtage signalet. Hvis din computer ikke kan modtage signalet, har den måske ikke den nødvendige hardware, som f.eks. En trådløs USB-adapter.