Sådan opsættes en e-mail-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log ind på en pc-servercomputer med administrative rettigheder. Tryk på 'Start' menuen og vælg 'Alle programmer.' Klik på 'Microsoft Exchange Server' -mappen. Klik for at åbne 'Exchange System Manager.'

2.

Find din organisationsobjektmappe øverst til venstre i programmet. Højreklik på det og vælg 'Internet Mail Wizard.' Klik på 'Næste', når guiden starter.

3.

Klik på rullemenuen for at vælge den server, du vil bruge til at sende og modtage din e-mail. Hit 'Næste'. Klik på 'Næste' igen, når guiden tester serveren.

4.

Anbring et afkrydsningsfelt ved siden af ​​'Modtag internet e-mail' og 'Send internet e-mail. ' Klik på 'Næste'.

5.

Klik for at fremhæve SMTP-domænet for 'Indgående mail'. Hit 'Næste'. Klik for at markere den virtuelle SMTP-server for 'Outbound Bridgehead Server.' Klik på 'Næste'.

6.

Klik for at vælge 'Deaktiver åbent relæ.' Dette vil holde din server beskyttet mod indtrengere. Klik på 'Næste'.

7.

Klik for at vælge 'Domenenavnssystem (DNS) for at sende mail.' Klik på 'Næste'.

8.

Klik for at vælge 'Tillad levering til alle e-mail-domæner.' Tryk 'Næste'.

9.

Gennemgå 'Konfigurationsoversigt.' Tryk 'Næste' og vælg 'Afslut.'

Ved hjælp af Microsoft Exchange kan du oprette en mail-server til din virksomhed eller organisation. Exchange giver dig som administrator mulighed for at konfigurere og konfigurere din mail server efter dine behov. Exchange er også kompatibel med næsten alle større e-mail-klienter, herunder Outlook, Outlook Express, Webmail og Lotus Notes.