Hvad er fordelene ved indlejrede databaser?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Embedded databaser er databaser, der implementeres i software applikationer. De kører ikke som separate processer, men i stedet er de direkte knyttet til den applikation, der bruger de lagrede data. Direkte indlejring af en databaseteknologi i en applikation giver en række fordele, især for højtydende applikationer, og hvor organisationer søger at nedskære drifts- og vedligeholdelsesomkostninger.

Sænkning af omkostninger

Ved at indlejre databaser er et antal Omkostningerne på tværs af ingeniør-, udviklings-, test- og supportafdelingerne reduceres betydeligt. Da brug af eksterne databaser ofte kræver udvikling og afprøvning af en lang liste over databaser, og i nogle tilfælde er flere versioner af en database, kvalitetssikring og tekniske omkostninger reduceret væsentligt, da kun én version af en bestemt database vil blive brugt til at både udvikler og tester andre applikationer, som kan understøttes af den samme database.

Støtteomkostninger til installation, oprettelse og vedligeholdelse af databaser elimineres også. Kunder behøver ikke længere at købe en tredjeparts database-supportmotor, fordi alt er integreret i selve applikationen.

Tidsbesparelse

Ved brug af en ekstern database blev kunder forpligtet til at bruge tid til opsætning, evaluering og vedligeholdelse af en database, og dermed bruge tid på at få programmet til at køre i stedet for at fokusere på applikationens værdi. Embedded databaser giver kunderne en kant ved at eliminere besværet med support. Manglende evaluering i indlejrede databaser betyder også, at klienter ikke længere har forsinkelser eller savnede muligheder, da hele emnet af databasen fjernes fra ligningen. På den måde skaber det også hurtigere salg.

Platform uafhængighed

Når det kommer til eksterne databaser, har indlejrede databaser ikke særskilte krav til databasen og applikationen. Kompatibilitet på tværs af platformen for både hardwaren og operativsystemet gør behovet for omkodning og understøttelse af flere understøttelser unødvendige for indlejrede løsninger. Derudover er det meget lettere at opnå netværksadgang til disse databaser på grund af databasernes arkitekturer.

Cloud Computing Solutions

Embedded databaser er meget nemmere at implementere i virtualiserede miljøer, hvor delte ressourcer leveres efter behov. Dette opnås gennem serverkonsolidering, hvor kun en server er nødvendig for at understøtte både applikationen og databasen. På den måde hjælper det sig også med fordelene ved serverkonsolidering, som omfatter effektiv brug af serverressourcer. Embedded databaser bane vejen til sand cloud computing.