Komponenter i et LAN-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  De komponenter, der bruges til at etablere et lokalnetværk (LAN), har en række funktioner. Det fælles sammenhængende tema blandt dem er, at de letter kommunikation mellem to eller flere computere. LAN-komponenter kan konfigureres på forskellige måder, men et LAN kræver altid de samme grundlæggende komponenter.

Netværkskort

På det mest grundlæggende niveau er et netværkskort en komponent, der gør det muligt for computeren at kommunikere på tværs af et netværk . Denne komponent er ofte indbygget i moderkortet i dagens computere, men det kan også være et separat kort til brug i en PCI-stik eller en del af en ekstern enhed, der forbinder til computeren via en USB-port. Netværkskort er yderligere kategoriseret afhængigt af om de fungerer på kablede eller trådløse netværk. Men nogle kort understøtter både trådløst og kablet netværk.

Netværkskabler

Netværkskabler er de fysiske linjer, der bruges til at bære information mellem computere i et kablet LAN. kabler er mærket af deres kategori og kaldes ofte CatX - hvor X er kategori nummer-kabel. Den mest anvendte type i 2010 er Cat5, selvom andre kategorier med forskellige egenskaber eksisterer.

Netværk Hubs < / h2> Et netværkshub virker som et centralt punkt for dataoverførsel til computere i et LAN. Når data fra en computer når hub'en, sendes den til hver computer i netværket, uanset hvor dataene skal gå. Netværksbåndbredde på LAN'er u synge et netværks hub deles, hvilket betyder at fire computere på et hub hver får en fjerdedel af den samlede båndbredde, der er til rådighed på navet.

Netværksafbrydere

Et alternativ til netværksnavet er netværksomskifteren. Switches repræsenterer en nyere netværksteknologi, der tildeler hver computer i netværket en bestemt MAC-adresse. Dette gør det muligt for LAN'er at bruge en netværksomskifter til at rute oplysninger til individuelle computere. Da netværksafbrydere ikke udsendes til hver computer på netværket, kan de samtidigt tildele deres fulde båndbredde til hver computer.

Routere

I modsætning til switche og hubs bruges netværks routere til at forbinde netværk til hinanden i stedet for forbinder computere i et enkelt netværk. Routere kan forbinde grupper af computere, der er adskilt af en væg eller et hav. De findes mest i hjemmet, hvor de letter tilslutning af hjemmedatamaskiner til internettet; De kan dog bruges til at forbinde netværk af enhver art. De fleste moderne netværks routere er faktisk kombinationsenheder, der indeholder en router og en netværksomskifter, ud over en håndfuld andre netværksrelaterede værktøjer som en DHCP-server og en firewall.