Sådan konfigureres en Cisco 2620

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut det serielle kabel, der fulgte med routeren, til routerens konsolport og til en seriel port på din computer. Kabelens serielle ende er en 9-pin d- shell-stik, som forbinder til din computer. Den anden ende er en RJ-45-stik, der forbinder til routerens konsolport. RJ-45 ligner en telefonstikforbindelse, men er lidt større.

2.

Tænd for computeren, og ved hjælp af terminalsoftwaren på din computer etablerer du en terminal session til routeren. Putty, HyperTerminal eller enhver anden terminalemulator fungerer fint for dette trin. Indstil terminal session indstillinger til 9600 baud, 8 databiter, ingen paritet og 2 stop bits. Tænd for routeren, og du skal se Cisco-boot-meddelelserne. Hvis du ikke ser routerns meddelelser, skal du kontrollere dine terminalopsætningsindstillinger og genstarte sessionen. Når du ser meddelelsen 'Tryk på RETURN for at komme i gang', skal du trykke på 'Enter.' Når du ser meddelelsen, der spørger om du vil Indtast den oprindelige konfigurationsdialog, indtast 'Ja' og tryk på 'Enter'. Når du bliver spurgt, om du vil indtaste grundlæggende ledelsesopsætning, skal du indtaste 'Ja' og trykke på 'Enter.'

3.

Indtast et værtsnavn, du vælger, eller tryk på 'Enter' for at acceptere standard for 'Router.' Indtast derefter en aktiveringshemmelighed, tryk 'Enter', og du bliver bedt om at aktivere adgangskode. Indtast adgangskoden for Du vælger og trykker på 'Enter.' Indtast den virtuelle terminaladgangskode ved næste prompt og tryk på 'Enter.' Ved SNMP Network Management prompt, skriv 'Ja' og tryk 'Enter.' Indtast derefter den community streng du vil bruge eller acceptere standard for 'public'. Sørg for at skrive adgangskoderne ned og læg informationerne på et sikkert sted.

4.

Vælg FastEtherne t interface, som du gerne vil konfigurere fra listen, der vises, når du har angivet SNMP-fællesskabsstrengen. Du bliver nødt til at indtaste dette præcist som set, for eksempel: 'fastethernet0 / 0'. Tryk på 'Enter'. Tag standardindstillingerne, indtil du bliver bedt om at få IP-adressen til interface. Indtast de oplysninger, som netværksadministratoren har tildelt denne routerport, som skal indeholde IP-adressen og undernetmasken. Routeren vil vise den nuværende konfiguration og bede dig om en beslutning om at vende tilbage til kommandoprompten uden at gemme konfigurationen, returnere til opsætning uden at gemme konfigurationen eller gem konfigurationen til NVRAM (ikke-flygtig ram) og afslut.

5.

Acceptér standard for '2' ved at trykke på 'Enter', og routeren vil opbygge og gemme den nye konfiguration til NVRAM. Tryk på 'Enter', når du bliver bedt om det, og routeren vender tilbage til kommandoprompten, klar til yderligere specifik konfiguration, der måtte være nødvendigt. Når du er færdig med al den nødvendige konfiguration, skal du tilslutte din router til netværket og tænde den.

Tips og advarsler

  • Sæt en gang til .
  • I mange år har Cisco leveret kvalitetsnetværksudstyr til markedet. Cisco 2620 er en kompatibel router og er ikke ekstremt vanskelig at konfigurere. Ud over standardkonsol- og aux-portene indeholder 2620 en hurtig Ethernet-port, et netværksmodulspor, to kortslutningsnetkortspor og et avanceret integrationsmodulspor. Før du starter konfigurationen, skal du få IP-adresseringsoplysninger fra din netværksadministrator.