Sådan opsættes Wi-Fi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfiguration af routeren

1.

Tag stikket ud af modemmet.

2.

Tilslut din trådløse router til dit modem ved hjælp af ethernet-kablet. På de fleste routere er der en port mærket 'Internet'. Slut den ene ende af ethernet-kablet i denne port, og tilslut den anden ende til modemet.

3 .

Tilslut modemets strømkilde. Tillad tid for dit modem til at blive helt tændt, hvilket normalt tager 30 til 60 sekunder.

4.

Tilslut din routerens strømkilde. Lad igen i mindst 30 sekunder

Konfiguration af din trådløse internetforbindelse

1.

Hvis din trådløse router kom med en cd, skal du indsætte den i din computer og følg instruktionerne på skærmen for at færdiggøre Wi-Fi-installationsprocessen. Hvis du ikke har cd'en, kan du manuelt forbinde computeren med det trådløse signal. I dette eksempel siger vi, at vi arbejder på en Windows-computer. Klik på knappen 'Start' nederst til venstre på skærmen.

2.

Find 'Kontrolpanel' og klik på det.

< p> 3.

Klik på afsnittet 'Netværk og internet'.

4.

Klik på 'Connect to a network' afsnit, der er mærket 'Netværk og delingscenter'.

5.

Undersøg listen over tilgængelige trådløse netværk. Dit netværk har et generisk navn, som vil være t han mærke af den trådløse router, du bruger. Hvis du f.eks. Bruger en trådløs router til Linksys, vil du se et netværk med navnet 'linksys' i listen. Dobbeltklik på den for at oprette forbindelse til det trådløse netværk. Efter et par sekunder vil du være forbundet til internettet.

Tips og advarsler

  • Et sikkert netværk løber hurtigere og reducerer risikoen for virus meget på din computer, så hvis din router leveres med en cd, skal du bruge den til at oprette en sikker forbindelse.
  • Trådløst internet er en af ​​de mest populære innovationer inden for det 21. århundredes teknologiske bølge. Det giver folk mulighed for at oprette forbindelse til internettet fra næsten hvor som helst i deres hjem, hvilket eliminerer behovet for ledninger og klumpede stationære computere. De fleste mennesker har nu en trådløs eller Wi-Fi-forbindelse i deres hjem på grund af installationsprocessens lethed og overkommelighed.