Gør et Hub Network arbejde på XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut den ene ende af et Ethernet-kabel til navet, og tilslut den anden ende til netværksadapteren installeret på din Windows XP-maskine. Sørg for, at navet er sat i stikkontakten og tændt.

2.

Højreklik på ikonet 'My Desktop' på din Windows XP-maskine og vælg 'Egenskaber'. Klik på fanen 'Computer Name'. Her vises computerens navn og arbejdsgruppe til din maskine. Hver maskine på netværket har brug for det samme arbejdsgruppens navn. Tjek hver XP-computer til arbejdsgruppens navnindtastning. Standardværdien er 'arbejdsgruppe', når du installerer Windows XP.

3.

Højreklik på en af ​​mapperne på Windows XP-maskinen og vælg 'Deling'. Klik på linket mærket 'Hvis du forstår fildeling og ikke vil køre guiden.' Dette åbner et konfigurationsvindue. Klik på 'Bare aktiver fildeling' og klik 'OK' for at aktivere deling på din maskine. Dette er påkrævet på hver Windows XP-maskine, som du vil dele filer på.

4.

Indtast et sharenavn for mappen. Dette navn er, hvad der ses, når brugerne gennemsøger aktier på din lokale computer. Klik på 'OK' for at gemme ændringerne. Bemærk, at en lille hånd tilføjes nederst på mappens ikon på maskinen.

5.

Dobbeltklik på 'Network Neighborhood' på din maskine. En liste over maskiner, der er konfigureret på arbejdsgruppen, vises. Dobbeltklik på dit computernavn. Bemærk, at den delte filmappe vises. Dette lader dig vide, at mappen kan ses af andre computere på netværket.

Hubs er små enheder, der forbinder flere computere sammen. Hubs er enklere end routere, fordi de ikke tildeler IP-adresser, blokkerer netværkstrafik eller giver trådløs support. Når du opretter dit Windows XP-netværk, leverer et hub blot en forbindelsesgateway til dine maskiner. Når maskinerne er tilsluttet, er Windows XP-computere indstillet i samme arbejdsgruppe, som giver adgang til deling mellem de forskellige maskiner.