Kabeldetektionsværktøjer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Ved installation eller reparation af et netværk er det meget vigtigt at kunne registrere og spore kabler. Der er tre hovedmåder til at gøre dette, toneopsporing, kontinuitetstestning og nav blinker. Hver har deres eget sæt unikke træk og begrænsninger.

Tone

Tonesporing er en af ​​de ældste og mest almindelige måder at registrere enhver type kabel på. Ethernet-kabling præsenterer imidlertid hindringer for denne type spor. Hvis tonen er sendt ned to par på samme kabel, vil det nedbrydes langs kabelens længde. Dette skyldes et træk ved kablet, som reducerer interferens og minimerer støj på linjen. Af denne grund kan kun et par testes ad gangen. Dette gør det muligt at tone spore en meget arbejdskrævende måde at registrere kabler på. Tonesporing er dog stadig den bedste måde at finde en pause i linjen til reparationer.

Kontinuitet

Det meste kabeldetektering for ethernet-kabel sker ved kontinuitetstestning. Denne proces er i stand til at teste op til 20 kabler på én gang og kan fremskynde processen med at kortlægge et netværk og mærke netværksforbindelser. Desværre vises denne proces kun, hvis der findes en pause i linjen. Det har ikke fundet sted inden for linjen.

Nav

En af de nyeste former for kabeldetektering er nav-blink-metoden. De fleste netværkskort indeholder et lys, der signalerer dataoverførsel på porten. aktiveres ved hjælp af et værktøj i begge ender af et kabel for at opdage den anden ende. Denne metode kan kun bruges på netværk, der er fuldt installeret og ikke kan bruges til nye netværk, der stadig er under opførelse.