Oprettelse af et ad hoc-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start', og vælg derefter 'Kontrolpanel'. Skriv 'Netværk' i søgefeltet, og klik derefter på 'Netværks- og delingscenter.'

2.

Klik på indstillingen 'Opret en ny forbindelse eller et netværk' og klik derefter på 'Konfigurer et trådløst ad hoc-netværk (computer til computer).' Klik på 'Næste'. Et nyt vindue åbnes.

3.

Skriv et navn til dit ad hoc-netværk i feltet Netværksnavn. Brug rullemenuen, og vælg 'WPA2 Personal' som din sikkerhedstype. Indtast et kodeord i feltet Sikkerhedsnøgle / adgangskode. Sørg for, at dit kodeord er mindst otte tegn langt. Klik på indstillingen 'Gem dette netværk' og klik derefter på 'Næste'.

4.

Klik på indstillingen for at 'Slå til internetforbindelse', hvis du vil dele dit internet forbindelse. Klik på 'Luk'.

5.

Klik på knappen 'Start' og vælg derefter 'Kontrolpanel'. Skriv 'netværk' i søgefeltet, og klik derefter på 'Netværk og delingscenter'. Klik på 'Deling og opdagelse.' Hvis du vil dele filer, mapper, printere og medier, skal du klikke på pilen ved siden af ​​hver mulighed for at udvide det pågældende afsnit. Vælg indstillingen for at aktivere hver indstilling, hvis det ønskes, og klik derefter på 'Anvend'.

6.

Klik på knappen 'Start' på en hvilken som helst computer, du gerne vil oprette forbindelse til til ad hoc-netværket. Klik på 'Opret forbindelse til' og vælg derefter ad hoc-netværket. Klik på 'Connect' for at forbinde den ekstra computer til ad hoc-netværket.

Tips og advarsler

  • Ad hoc-netværket slettes automatisk, når alle brugere har afbrudt .
  • Et ad hoc-netværk er en midlertidig forbindelse, der oprettes mellem computere til et bestemt formål. Eksempler på anvendelser til ad hoc-netværk omfatter: deling af filer, mapper, printere og internetforbindelser. Ad hoc-netværk bruges også ofte af personer, der spiller multiplayer computerspil. Ad hoc-netværk er altid trådløse, så alle computere har brug for en trådløs netværksadapter for at få adgang til et ad hoc-netværk. Du kan nemt oprette og bruge et ad hoc-netværk.