Oprindelse af Wi-Fi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Federal Communications Commission

I 1985 besluttede FCC at tillade brugen af ​​tre bands af det trådløse spektrum, der tidligere krævede en statslig licens. Dette åbnede radiofrekvenser, der tidligere ikke var tilgængelige for kommunikations iværksættere. FCC henviste til disse som 'skraldespand' og de var radiofrekvenser, der tidligere var brugt af ikke-kommunikationsudstyr, der udnyttede radioenergi, såsom mikrobølger. Uden denne monumental ændring i regeringsforskrifter ville udviklingen af ​​Wi-Fi aldrig have været muligt.

En langsom start

Tidlige udviklere som Proxim og Symbol skabte deres eget virksomhedsspecifikke udstyr til lokale netværk, der udnyttede nyligt frigjorte bands. Det største problem med dette var, at en virksomheds udstyr ikke kunne kommunikere med en anden virksomheds udstyr. Dette lagde alvorlige begrænsninger på organisationer, der anvender disse enheder, fordi det låste dem til at købe fra en bestemt leverandør. Manglende samarbejde var også en alvorlig dæmper på teknologiens evne til at vokse til brug på massemarkedet.

Ethernet Inspiration

Den udbredte brug af Ethernet-teknologi, en kablet forbindelse, opstod, fordi der var en etablerede kommunikationsstandarder Kommunikationsselskaber indså, at de også havde brug for en lignende standard for trådløs teknologi. Selv om det indebar mere konkurrence mellem leverandører, førte industristandarden til den udbredte brug af Wi-Fi, som vi nyder i dag.

Etablering af en standard

I 1988 sluttede en ingeniør til NCR Corporation, der hedder Victor Hayes, sammen med Bell Labs medarbejder Bruce Tuch og kontaktede Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører (IEEE). IEEE havde etableret Ethernet-standarden. 802.11-komitéen blev oprettet og virksomhederne begyndte at forhandle om den nye standard. Forhandlinger om den nye standard blev ikke afsluttet indtil 1997. De oprindelige 802.11a og 802.11b standarder var så komplekse, at selvom ingeniør s scrambling for at skabe kompatibelt udstyr, var der stadig kommunikationsproblemer med prototyperne. Det var først, indtil Wireless Ethernet Compatibility Alliance (WECA) blev dannet, at udstyr fra forskellige virksomheder endelig kunne kommunikere med hinanden.

Apple-forbindelsen

For at nå massemarkedet havde virksomheder brug for nogen at implementere den nye teknologi og gøre den populær. Apple Computer lavede en aftale med Lucent om, at den ville indarbejde den nye teknologi i alle sine bærbare computere, hvis virksomheden kunne levere produktet til et rimeligt prispunkt. Lucent kom igennem i slutningen af bargain og Apple introducerede det nye trådløse kort i den så nye iBook-linje i 1999. Andre computerproducenter var hurtig til at lægge mærke til den varme nye trend og vedtog også den nye teknologi i deres bærbare computere. Wi-Fi er den radiofrekvens, der tillader trådløse internetforbindelser, trådløse printere og andre computerenheder til at fungere uden direkte forbindelser. Brugen af ​​Wi-Fi er steget hvert år siden introduktionen til det kommercielle marked i 1999. Udviklingen af ​​Wi-Fi var imidlertid en samarbejdsproces, der tog over 20 år at nå frem til.