Sådan bruger du CuteFTP på Mac

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download og installer CuteFTP Mac Professional på din computer (se download link under Ressourcer). Det er en kommerciel ansøgning, men du kan downloade en evalueringskopi for at prøve i 30 dage. For at fortsætte med at bruge softwaren efter prøveperioden, skal du købe et serienummer for at aktivere produktet til fortsat brug.

2.

Indtast værtsnavnet og loginoplysningerne til din foretrukne FTP-websteder i 'Site Manager.' Hvis 'Site Manager' ikke er synlig, skal du oprette den ved enten at vælge 'Site Manager' fra 'Edit Menu' eller trykke på 'command-B' på tastaturet. Klik på knappen 'Ny Site' nederst på vinduet 'Site Manager' for at tilføje FTP-steder til listen.

3.

Opret forbindelse til et FTP-websted ved at klikke på knappen 'Connect' nederst på 'Site Manager 'vinduet Når forbindelsen er lavet, vises filoverførselsvinduet. Øverste del af filoverførselsvinduet viser en logfil af FTP-kommandoer og svar fra serveren. Den nederste sektion indeholder to paneler: Det venstre panel giver dig mulighed for at navigere mapper på din computer, og det højre panel giver dig mulighed for at navigere i mapper på serveren.

4.

Upload filer til FTP-serveren ved at vælge filer på din computer fra venstre panel , og derefter trække dem over til destinationsmappen i det højre panel. Uploaden starter automatisk, når du slipper filerne i højre panel. Hvis destinationsmappen på FTP-serveren er ikke synlig i højre panel, skal du navigere til mappen, før du trækker over de filer, du vil overføre.

5.

Download filer fra FTP-serveren ved at vælge filer på server fra højre panel og derefter trække dem over til destinationsmappen i venstre panel. Downloaden starter automatisk, når du slipper filerne i venstre panel. Hvis destinationsmappen på din computer ikke er synlig i det venstre panel, skal du navigere til mappen, før du trækker over de filer, du vil overføre.

6.

Luk forbindelsen med FTP-server ved at klikke på knappen 'Afbryd' i værktøjslinjen i filoverførselsvinduet.

Tips og advarsler

  • Du kan også bruge CuteFTP Mac Professional til at lette filoverførsler til Amazon S3-, WebDAV- og iDisk-servere.
  • For at oprette forbindelse til et anonymt FTP-websted skal du indtaste 'anonymt' for brugernavnet og bruge din komplette emailadresse til adgangskoden.
  • CuteFTP Mac Professional er en komplet, grafisk FTP-klient, som er et program, du installerer på din computer, for at udveksle filer med andre computere via internettet (ved hjælp af File Transfer Protocol). Grafiske FTP-klienter gør filoverførselsprocessen lige så nem som at flytte filer mellem mapper på din egen computer. Du kan bruge CuteFTP Mac Professional til at downloade filer fra enhver FTP-vært eller til at overføre filer til og fra din egen hjemmeside.