Trådløse adapterfordele

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Der er flere måder at oprette forbindelse til internettet på, men hvilken du vælger, kan have stor indflydelse på din oplevelse. Mens mange mennesker er vant til at få adgang til internettet via traditionelle kablede netværk, er trådløst netværk et meget udbredt alternativ, der giver en række fordele. Trådløs netværksforbindelse er muliggjort ved hjælp af en trådløs adapter, der tilsluttes til en computers USB-port.

Mobilitet

Trådløse adaptere giver dig mulighed for at oprette forbindelse til internettet, hvor som helst der er et Wi-Fi-netværk Hvis du har Wi-Fi hjemme, kan du flytte din computer til et hvilket som helst rum og få adgang til internettet. Bring din trådløse computer til steder som kaffebarer, hoteller og lufthavne for on-the-go internet. Trådløs adaptere, der understøtter EVDO (kun Evolution Data), giver dig mulighed for at modtage bredbåndsinternet via din mobiludbyders 3G-netværk. Selvom servicehastigheden er langsommere end de fleste hjemmeforbindelser, giver EVDO dig mulighed for at komme online, hvor mobildækning er tilgængelig.

Omkostninger

Prisen på en typisk trådløs adapter er $20 til $40, hvilket svarer til prisen af et langt netværkskabel. Opsætning af et trådløst netværk er også meget billigere end at køre netværkskabler i hele dit hjem eller forretning.

Ydeevne

Selvom de første generationens trådløse netværk leverede lave hastigheder og spottede dækninger, tilbyder moderne trådløse adaptere hurtig og stabil ydeevne. Den nyeste trådløse standard, Wireless-N (802.11n), overfører data med op til 160 MB per sekund. Dette er hurtigere end mange netværks- og Ethernet-alternativer.

Nem installation

Trådløse adaptere er nemme at installere på enhver stationær eller bærbar computer. Ofte er alt, hvad du skal gøre, at tilslutte en og finde et tilgængeligt trådløst netværk. Moderne operativsystemer har elimineret behovet for at installere ekstra software eller drivere under mange omstændigheder. Alle bærbare computere og nogle desktops leveres endda med en trådløs adapter forudinstalleret.