Definition af Sniffer Program

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Grundlæggende informationsteknologi

For at forstå, hvad et snifferprogram gør, skal du huske at alt, du ser på din computerskærm, består af data. Mens du muligvis kan se billeder og tekst, når du surfer på internettet, kommer det til dig i en strøm af data, som er opdelt i pakker. Du indtaster en webadresse, som du gerne vil besøge, din computer sender den anmodning og de pakker med data, der opretter denne webside, sendes til din computer. Når du sender onlinemeddelelser, streamer internetradio eller udfører online-forretning, er der en konstant strøm af datapakker sendt mellem din computer og andre maskiner. Når flere computere er på samme netværk, er det muligt for andre computere at få adgang til disse pakker med oplysninger ved at køre et snifferprogram.

Hvad en sniffer gør

Et snifferprogram kører på et lokaliseret netværk, typisk hvor mange maskiner er tilsluttet. Da de forskellige maskiner anmoder om information fra internettet, sendes pakker frem og tilbage fra disse maskiner. En sniffer analyserer eller 'sniffs' disse pakker. analyserer pakkerne, kan snifferen fortælle, hvilken maskine der anmoder om, hvilke oplysninger og hvilke oplysninger der er i den pakke. Væsentligvis har nogen, der kører et snifferprogram, aflytning på enhver anden computer på netværket . Dette gør det nemt at se, hvad du gør, om du modtager e-mail, ved hjælp af onlinemeddelelser, downloader ulovlige filer eller tjekker din bankkonto.

Hvorfor bruge en sniffer?

Sniffere giver flere fordelagtige tjenester . Netværksadministratorer kan bruge sniffere til at fortælle om et netværk fungerer effektivt eller hvis en bestemt maskine eller maskiner dominerer netværkets trafik. Sniffere kan registrere uhensigtsmæssig handling på et netværk, som en uautoriseret computer. For virksomheder og skoler kan sniffere være bruges til at sikre, at medarbejdere og studerende bruger korrekt adgang til internettet. De er et middel til at politiere et netværk for at sikre, at det kører korrekt og ikke misbruges.

Hvorfor du skulle bekymre dig

Systemadministratorer er ikke de eneste hvem kan bruge sniffere. Fordi sniffere analyserer enhver pakke, de modtager, kommer og går fra en række computere på netværket, er sniffere et effektivt værktøj til hackere, der kan bruge sniftere til at indfange kontonavne, adgangskoder, e-mails og andre følsomme oplysninger. Tænk på alle de websteder, du logger ind med med adgangskoder på daglig basis, e-mails, du sender og modtager, eller private samtaler, du udfører på instant messenger-programmer. kan se alle disse, hvis du ikke tager de nødvendige forholdsregler.

Sådan beskytter du dig selv

Den gode nyhed er, at teknologien er blevet mere og mere stærkere mod snifferprogrammer. Ethvert netværk, der bruger skifter som hardware til at forbinde flere computere i stedet for hubs, har automatisk beskyttelse mod en sniffer. Switche er mere avancerede hubs, der holder styr på, hvilken computer der anmoder om hvilke data, og de sender det kun til den ene computer, hvilket betyder, at dataene strækker sig strengt mellem computeren og internettet, hvilket gør det vanskeligt for en sniffer at få adgang til disse pakker . De fleste websteder anvender Secure Sockets Layer (SSL), når de anmoder om adgangskoder eller anden følsom information, hvilket betyder at pakken, der transporterer disse oplysninger, er kodet og holder en sniffer fra at læse indholdet. Alle større webbrowsere (Internet Explorer, Safari, Firefox osv.) Har en slags lås eller nøgleikon, der angiver, hvornår et websted bruger en sikker forbindelse. Det bedste råd er at være forsigtig med, hvilke oplysninger du sender (og modtager) på netværk, som du ikke har kontrol over, da du ikke har nogen mulighed for at vide, om netværket har en sniffer, der løber på den. Et snifferprogram er ikke en ny iPod-app designet til at fortælle dig, om du brugte nok deodorant i morges. Snifferprogrammer er designet til at sikre og forbedre computernetværk. Som med mange computerprogrammer kan sniffere bruges til ondsindede formål, så det er vigtigt at forstå, hvordan de fungerer.