Sådan konfigureres en Linksys WPC54G

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din webbrowser og skriv '192.168.1.1' i adresselinjen. Der vises et dialogvindue, der spørger om brugernavnet og adgangskoden til routeren. Standard Linksys-oplysninger er et tomt brugernavn og 'admin' som adgangskode. Dette fører dig til det primære Linksys-konsolkonfigurationsmanagervindue.

2.

Klik på fanen 'Setup' øverst i vinduet. Vælg 'Statisk IP' fra den øverste rullemenu. Flere tekstbokse aktiverer nedenunder, hvor du indstiller dine IP-konfigurationer til routeren. Du vil have en statisk IP til routeren, som bruges af dine interne netværkscomputere til kommunikation. Forlad standard IP-adressen (192.168.1.1) og klik på 'Gem'.

3.

Klik på fanen 'Trådløs' for at se de trådløse indstillinger for routeren. De er deaktiveret som standard, så de har brug for konfigurationer, hvis du bruger trådløse computere i dit hjem. Vælg 'Aktiver' for at aktivere de trådløse indstillinger. Vælg 'WPA' for krypteringstypen og indtast en adgangskode for routeren. Passordet er nødvendigt for at enhver computer skal oprette forbindelse til din trådløse router. Klik på 'Gem' for at gemme dine indstillinger.

4.

Genstart dine maskiner på netværket. Hvis IP-adresser ændres på routeren, skal computere på netværket genstarte, før ændringerne træder i kraft. Næste gang computeren starter, kan de bruge Linksys-router som et adgangspunkt til netværksdeling og internetforbindelse.

Linksys er en fælles router, der fremstilles og distribueres af Cisco. Den trådløse router giver dit hjemmenetværk en hurtig opsætning for hver maskine, og du kan forbinde alle dine hjemmecomputere til et internetmodem. Dette gør det muligt for alle dine computere at dele en internetforbindelse, og netværket giver adgang til delte filer og printere. Linksys-routeren har en konsol, hvor du konfigurerer alle de grundlæggende indstillinger.