Sådan opbygger du en router til en trådløs bærbar computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sluk dit internetkabel eller DSL-modem. Tilslut et Ethernet-kabel fra modemet til Ethernet-porten mærket 'Internet' på routeren. Spring over dette trin, hvis du ikke vil forbinde dit netværk til internettet.

2.

Tænd dit modem, og tænd derefter din trådløse router. Din router vil automatisk kommunikere med dit modem og oprette forbindelse til internettet.

3.

Slut et andet Ethernet-kabel fra en af ​​portene på bagsiden af ​​routeren, din bærbare computer computer. (Du skal kun bruge dette kabel til den oprindelige opsætning af din router.)

4.

Kontakt din routerhåndbog for at få adgang til routerns kontrolpanel. I de fleste routere vil du gøre dette ved at indtaste en særlig webadresse i din webbrowser. Nogle routere kræver dog speciel software, som skal installeres på din computer.

5.

Se efter en fane eller en knap, der normalt er mærket 'Sikkerhed' eller 'Adgangskoder' du til sikkerhedssiden for administrativ grænseflade, hvis du ønsker at kræve et kodeord til at oprette forbindelse til dit trådløse netværk. Der vil være tekstfelter på denne side, så du kan indstille adgangskoden. Du bør også ændre den administrative adgangskode fra standard, så udenforstående kan ikke få adgang til dit administrative kontrolpanel.

6.

Afbryd Ethernet-kablet fra din computer til routeren. < /p>

7.

Tilslut den trådløse forbindelse i din bærbare computer, og test for at være sikker på, at den trådløse forbindelse er korrekt aktiveret. Kig efter netværksnavnet, som er angivet i din manual Du kan ændre dette, hvis du ønsker det, i den administrative grænseflade.

Processen med at opbygge en router og sætte den op med de parametre, du foretrækker, er enklere, end de fleste forventer at være. De fleste trådløse routere opretter automatisk et trådløst netværk, når de først tændes. Hvis du ønsker at oprette forbindelse til dit lokale netværk til internettet, eller tilføje sikkerhedsindstillinger til dit netværk, er der yderligere opsætnings trin til at fuldføre.