Fordelene ved Thin Client Computing

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Tynd klientcomputering har eksisteret i nogen tid. I de dage, hvor mainframes var almindelige i computermiljøer, blev tynde klienter ofte kendt som 'dumme terminaler', da de ikke havde bearbejdningseffekten til at gøre noget alene. For nylig, da stationære computere er vokset i evnen, har tynde klienter steget i popularitet. I dag er en tynd klient ofte en fjernet pc, der er bundet til et netværk, eller endda en specielt fremstillet solid state-enhed uden bevægelige dele.

Øget sikkerhed

En tynd klient er begrænset i hvilken software den kan køre, og hvilken software (hvis nogen) kan installeres på den. Ved kun at lade godkendte programmer køre, har et netværk meget mindre chance for at tillade virus eller malware at blive installeret ved et uheld.

Reduceret pris

En tynd klient fremstilles ofte uden harddisk, cd eller dvd-rom , eller lyd og 3D-kort --- reducerer omkostningerne for hver enhed kraftigt. Dette fald er ikke kun på grund af omkostningerne ved disse varer, men også omkostningerne ved at opretholde dem, når de bryder sammen (ofte omtalt som TCO eller Total Cost of Ownership).

Tilsvarende med denne besparelse flere enheder kan købes på én gang, så det bliver lettere at vedligeholde dem, da disse enheder sandsynligvis har identiske komponenter.

Centraliseret kontrol

Fordi en tynd klient er afhængig af det større netværk, har administratorerne af netværket mere kontrol over, hvordan den tynde klient opfører sig. Administratorerne kan sikre, at hver tynde klient kun kører den software, den skal køre, og at softwareopdateringer kun skal installeres en gang på netværket, mens der stadig opdateres hver bruger.

Reduceret strømforbrug

Et netværk, der bruger tynde klienter bruger ikke kun mindre strøm til klienterne, fordi de har færre eksterne enheder, men det bliver mere ud af den kraft, de bruger. Mange computere er inaktiv meget af tiden eller kører på mindre end deres fulde kapacitet. Da tynde klienter er afhængige af netværket til software og applikationer, gør netværksserverne selv mere arbejde og mindre idle tid.

Filsikkerhed

Tynde klienter gemmer deres igangværende arbejde og færdige filer til selve netværket . Det netværk er normalt sikkerhedskopieret langt oftere end en stationær pc ville være. Hvis en tynd klient bryder sammen, er alt arbejde, der udføres på det, stadig tilgængeligt på netværket. Hvis en fil slettes ved et uheld, kan det også hentes fra en netværks backup.

Potentielt øget produktivitet

Hvis en tynd klient ikke får adgang til en webbrowser eller computerspil, er brugerne mindre tilbøjelige til at bruge tiden er uproduktiv på dem.