Oplysninger om internetprotokol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Oprindelse

Vinton Cerf, udnævnt til formand for den internationale netværksgruppen (INWG), havde til opgave at udvikle et system, hvormed enhver computer kunne forbinde ARPANET (den tidligere version af internettet). Sammen med Robert Kahn i 1973 kom de begge sammen med TCP / IP Internet-netværksprotokollen. En succes fra starten gav den de grundlæggende fordele, der typisk var nødvendige, som filoverførsler og elektronisk mail. I dag er den oprindelige IP-version i 2010 blevet ændret og forbedret i IP-version 6, der er ansvarlig for den vellykkede hentning og transmission af data via internettet.

IP-adresser

Der findes en IP-adresse for hver maskine eller computer, der er tilsluttet internettet. Denne IP-adresse tjener som identifikationsnummer for en bestemt computer. En typisk IP-adresse består af 10 numre adskilt med decimaler.

Transmission Control Protocol

Transmission Control Protocol, forkortet TCP, arbejder altid med IP for at levere data til forskellige computere over internettet. TCP er ansvarlig for at sikre korrekt kommunikation mellem applikationer og netværk. Det er også ansvarligt for at holde styr på den korrekte sekvens af datapakkerne i en besked.

Processen

Når oplysninger sendes over internettet, er dataene opdelt i små dele kaldet datapakker for at lette leveringen . Datapakkerne dirigeres derefter og styres i den rigtige retning af en IP-router. IP'en er derefter ansvarlig for den overordnede levering af data til den rigtige destination, og giver dataene mulighed for at ankomme i en anden rækkefølge end de blev sendt, så længe dataene er leveret. TCP er derefter ansvarlig for at arrangere den leverede information i sin korrekte rækkefølge.

IP-routere

IP-routere er komponenter i internetprotokollen, der er ansvarlige for 'routing' eller styrer datapakken til den rigtige destination. Dette kan ske direkte til computeren, hvor meddelelsen er rettet, eller indirekte ved at sende dataene mod en anden router. Datapakkerne i en enkelt besked kan følge forskellige stier, inden de når deres endelige destination. Har du nogensinde tænkt over, hvordan hver computer kommer i kontakt med andre computere eller servere over internettet? Computere kræver et bestemt sprog kaldet Internet Protocol --- forkortet som IP --- at kommunikere med hinanden via internettet. Den består af et sæt standarder, der sikrer den rigtige levering af datapakker til deres ønskede destinationer via internettet.