Sådan får du netkoordinater

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Brug Google Maps (se Referencer). Google Maps bruges hovedsagelig til at få point-by-point retninger fra et sted til et andet. Men hvis du kun indtaster en enkelt adresse i Google Maps-programmet og klikker på 'Få rutevejledning', vises det ene sted på kortet. Du kan derefter se på gitteret på kortet for at finde de nøjagtige koordinater for den pågældende placering.

2.

Brug Mapquest (se Referencer). Mapquest er en anden webserver, som giver dig mulighed for at komme fra punkt 'A' til punkt 'B'. Som med Google Maps, hvis du kun leverer Mapquest Web-applikationen med en adresse, vises det et kort centreret på det pågældende sted. Et gitter er som standard lagt ud over kortet, som du derefter kan bruge til at få de nøjagtige gitterkoordinater for den angivne placering.

3.

Brug Yahoo! Kort (se Referencer). Yahoo! Kort giver dig mulighed for at søge efter en hjemmeadresse eller en virksomhedsadresse ved hjælp af de specifikt mærket kasser, der findes på skærmen. Når denne placering er indlæst i kortformular på højre side af Yahoo! Kortwebsted, du kan se de nøjagtige bredde- og langsgående netkoordinater for den hjemmeadresse eller virksomhedsadresse, du tidligere skrev til applikationen.

Gitterkoordinater er retningskoordinater, der forbliver konstante på ethvert kort, der eksisterer. Hvis du har en netkoordinater til et sted, kan det hjælpe dig med at finde det sted, uanset hvilket kort du bruger i øjeblikket (så længe kortet er stort nok til faktisk at vise det sted, du søger). Hvis du er på internettet, og du vil finde netkoordinaterne til et bestemt sted, kan du bruge et af en række forskellige tjenester til at finde dem.