Sådan konfigureres DNS Forward u0026 Reverse Lookup Zones i DNS

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfigurer DNS Forward

1.

Log på din server. Vælg 'Start', og vælg derefter 'Administrative værktøjer'.

2.

Vælg DNS-indstillingen.

3.

Højre -Klik på 'Servernavn' og vælg fanen 'Forwarders'.

4.

Vælg dit DNS-domæne. Hvis dit DNS-domæne ikke er angivet, skal du vælge 'Nyt' og indtaste navnet på DNS-domænet. Klik på 'Ok' -knappen.

5.

Indtast IP-adressen på den første DNS-server, du vil videresende, i feltet 'Udvalgt domæne s forwarder-IP-adresse' Vælg 'Tilføj' -knappen.

Gentag disse trin for at tilføje yderligere DNS-servere, du vil videresende.

Konfigurer Reverse Lookup

1.

Log ind på din server. Vælg 'Start', og vælg derefter 'Administrative værktøjer.'

2.

Vælg DNS-indstillingen. Hvis serveren ikke vises, højreklik på DNS, og vælg derefter 'Connect to Computer'. Follw oprettelsesguiden på skærmen for at tilføje serveren.

3.

Vælg servernavnet fra listen over servere.

4.

Højreklik på mappen 'Reverse Lookup Zones'. Vælg 'Ny zone' og følg konfigurationsguiden.

En forward lookup-zone er en DNS-zone, hvor værtsnavnet til IP-adresseforhold er gemt. Når en computer anmoder om IP-adressen til bestemte værtsnavne, forespørges fremadrettelsen og resultaterne returneres. Hvis du ikke har nogen DNS-speditør, vil roden blive offentligt overført online, hvilket kan forårsage kritiske sikkerhedsproblemer, hvis dine interne DNS-servere har private oplysninger om dem. En omvendt opsøgningszone gør det modsatte. Når en computer anmoder værtsnavnet til en IP-adresse, forespørges den omvendte opslagszone og resultaterne returneres.