Hvad er WPA-PSK-kryptering?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

WPA-PSK og hjemme netværk

Når WEP var de facto-standarden for trådløs beskyttelse, havde ikke mange hjemme routere og adgangspunkter WEP-beskyttelse som standard aktiveret. I slutningen af ​​det første årti af 2000'erne voksede trådløse hjemmenetværk i popularitet, begyndte routere at bruge WPA-PSK som standard sikkerhedsmodel.

Support

Næsten alle Wi-Fi-enheder understøtter nu WPA-PSK som standard. WPA-protokollerne blev designet og programmeret til at være bagudkompatible med ældre WEP-sikkerhedsenheder.

Pre-Shared Key (PSK) -tilstand

PSK-tilstanden er designet til brug i hjemmet eller i mindre netværk, hvor en 802.1x-godkendelsesserver er ikke nødvendig. WPA-PSK virker ved regelmæssigt at ændre de automatiske krypteringsnøgler, der er godkendt mellem computere, din server eller router og andre enheder, der forbinder det. PSK forbedrer beskyttelsen væsentligt over WEP, da krypteringsnøglerne ændrer sig meget hurtigt og dermed forhindrer indtrengere fra at indsamle data for at bryde kryptering og ind i dit netværk.

Adgang til dit WPA-PSK-netværk

For at få adgang til dit WPA-PSK-netværk bruger routeren eller det trådløse adgangspunkt et kodeord, du skal indtaste, når du forsøger at få adgang til netværket Disse passwords eller 'passphrases' kan være mellem 8 og 63 tegn lange. Hvis du er bekymret for beskyttelse af dit netværk, skal du oprette en længere adgangskode med en bredere vifte af bogstaver, tal og tegnsætning.

Sikkerhed Problemer

Da WPA-PSK bruger en adgangskode til at få adgang til netværket, kan hackere eller ubudne brugere bruge brute force hacking metoder til at sprænge adgangskoden. Brute force attacks afhænger af at tvinge flere kombinationer af forventede adgangskoder, ordbog ord og forskellige kombinationer af populære tegn for at kontrollere typiske adgangskoder. For at bekæmpe dette skal du lave en virkelig tilfældig adgangskode på mindst 13 tegn. Wi-Fi Protected Access (WPA) udviklet sig fra WEP-beskyttelsessystemet Wired (Wired Equivalent Privacy) for trådløse netværk. Når trådløse muligheder steg og teknologipriser faldt, blev behovet for at forbedre netværkssikkerheden også mere fremtrædende. WPA fulgte WEP-beskyttelsesmodellen, hvilket gør hjemmenetværker lettere at beskytte og mere sikre. Den WPA-forhåndsdelte nøgle (WPA-PSK) er en specifik type WPA-beskyttelse.