Sådan ændres brugeradgangskode på Cisco PIX

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Kør'. Indtast 'telnet router\_IP' i tekstboksen og klik på 'OK'. Udskift 'router\_IP' med din Cisco PIX-router. Dette åbner en telnet-session til routeren.

2.

Indtast dit nuværende administratorbrugers brugernavn og adgangskode for at få adgang til kommandolinjekonsollen. Skriv 'en' og tryk 'Enter'. Dette skifter routers tilstand til 'privilegeret tilstand', som bruges til at ændre adgangskoden.

3.

Skriv 'Aktiver adgangskode newPass' og tryk 'Enter.' Udskift 'newPass' med din nye administratoradgangskode til routeren. Ændringen er øjeblikkelig, og det er det kodeord, du bruger næste gang du tæller til routeren.

Cisco PIX-routere leverer en firewall mellem brugerens maskine på et netværk og internettet. Cisco PIX-routerne bruges typisk i store virksomhedsnetværk, men nogle små kontorer kan også bruge enhederne. En firewall beskytter uautoriseret adgang fra internettet til det interne netværk, der beskytter tyveri af private data. Netværksadministratoren kan telnet ind i routeren og ændre administratoradgangskoden.