Sådan beregnes låneafregningsfigurer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Brug MortgageLoan.com (se Referencer) for at starte låneberegningen ved blot at udfylde dine egne personlige finansielle oplysninger i bokse på skærmen. Grafen på siden opdateres automatisk, så du ved, hvor meget du vil bruge over tid, det beløb, du skal betale i renter, og hvor mange måneder eller år det tager dig at betale dit boliglån baseret på beløbet af betalinger, du foretager pr. måned. Denne metode er beregnet til brug med boliglån, men vil også fungere med almindelige lån.

2.

Brug Lånudbetalings Calculator fra Bankrate (se Referencer). Lån Payoff Calculator vil beregne, hvor længe det vil tage dig at udbetale dit boliglån (eller en anden form for lån for den sags skyld) baseret på hvor meget du betaler en måned, det oprindelige beløb på lånet med yderligere oplysninger som eventuelle ekstra betalinger, som du laver eller hvad din rentesats er, og hvorvidt den svinger.

3.

Brug Googles 'Sammenlign Mortgages' -funktion (se Referencer). Søjlen til venstre side af skærmbilledet Sammenlign sammenligningstilgodehavender kan du beregne boliglånsafregningstal baseret på om du starter et nyt pant eller refinansierer en eksisterende. Du vælger derefter den bank, du bruger til din lånepant i kolonnen til højre og klik på 'Sammenlign tjekket' for at se alle de oplysninger, der er relateret til, hvor længe det vil tage dig at betale dit boliglån. Denne metode vil kun fungere med boliglån.

'Lånafregning' er et begreb, der bruges til at beskrive præcis, hvor meget du har tilbage til at betale på et lån, herunder tal som det principbeløb, der er lånt, renter og andre resterende beløb, du skal betale. For at beregne disse tal baseret på et bestemt lån, som du har taget ud, skal du vide, hvor meget dit samlede lån var og hvad din rente er. Ved hjælp af denne information kan du bruge en række forskellige online-regnemaskiner for at finde ud af alle de oplysninger, du skal vide.