Sådan kontrolleres, om en domænecontroller replikerer brugerlogon

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen. Windows 7 og Vista-brugere kan indtaste 'cmd' direkte i tekstboksen og trykke på 'Enter'. Ældre versioner af Windows kræver, at du vælger 'Kør' og indtaster 'cmd'. 'Cmd' erklæringen åbner Windows kommandolinjeværktøjet.

2.

Indtast 'set logonserver' i kommandoprompten og tryk 'Enter'. Resultaterne viser domænecontrolleren, der behandlede brugerens log-in-oplysninger.

3.

Indtast 'echo\% logonserver\%' og tryk på 'Enter.' Dette er en sekundær mulighed for at se log-in domæneserveren. '\% logonserver\%' er en Windows-miljøvariabel, der gemmes på brugermaskinen, hver gang log-in-proceduren opstår.

Domain controllers opretholder en Windows-netværkssikkerhed og tilladelser. Hver gang brugeren logger ind på domænet, kontrollerer domænecontrolleren at sikre, at brugeren har en konto på netværket. Hvis brugeren har en konto, indlæser domænecontrolleren profilen og giver tilladelse til netværksressourcer. Du kan sikre, at en domænecontroller behandler dine login-forsøg på brugeren på den lokale brugercomputer. Domænekontrolmiljøvariablen gemmer på Windows-maskinen, hvilket angiver den server, der behandler brugerkonti.