DSL Vs. Opkaldshastigheder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

DSL-downloadhastighed

En DSL (Digital Subscriber Line) har en downloadhastighed, der kan variere fra 256 kbps til 8 Mbps, hvilket afhænger af den abonnementspakke du vælger. Den downloadhastighed, der er angivet på en abonnementspakke, betyder dog ikke, at du kan surfe internettet med den hastighed hele tiden. Det betyder bare, at du muligvis kan downloade ved den angivne hastighed.

Opkaldshastighed

Opkaldsforbindelser har en maksimal downloadhastighed på kun 56 kbps, selvom den faktiske hastighed du kan få, er 30 til 40 kbps for det meste af tiden. Federal Communications Commission (FCC) har reguleret en hastighed på 53 kbps for alle opkaldsforbindelser, selv om det er et mål, der aldrig er konsekvent opnået.

Sammenligning

Når man sammenligner downloadhastigheden for et opkaldsnummer, up forbindelse med en DSL-forbindelse, har den tidligere en væsentlig langsommere hastighed. Dette skyldes primært forskellen i dataoverførselsteknikker. Opkalds- og DSL-forbindelser bruger en almindelig telefonlinje til at oprette forbindelse til internetudbyderen (ISP). En opkaldsforbindelse bruger dog en analog linje til overførsel af data, som den senere konverterer til digitale data. En DSL-forbindelse overfører altid data digitalt, så i modsætning til en opkaldsforbindelse behøver en DSL-forbindelse ikke konvertere data fra analog til digital og tilbage igen, hvilket resulterer i en mere effektiv dataoverførselsforbindelse med internetudbyderen.

Fordele og ulemper ved DSL

En DSL-forbindelse er den ideelle løsning til brugere, der surfer på internettet. Websider indlæses inden for 15 til 30 sekunder, og filer downloades med mere effektivitet, selvom det afhænger af downloadhastigheden af Hver abonnementspakke En stor fordel ved at have en DSL-forbindelse er muligheden for at bruge telefonen, mens du surfer på internettet. DSL-forbindelser bruger separate kanaler til data- og stemmeoverførsler, hvilket gør det muligt at bruge telefonen og internettet samtidig. , skal brugerne købe et DSL-modem for at bruge tjenesten, hvilket er ret dyrt.

Fordele og ulemper ved opkald

Brug af en opkaldsforbindelse er mere overkommelig sammenlignet med en DSL-forbindelse, hvilket er muligvis den eneste fordel det har. Web sider tager omkring 4 minutter at indlæse, når der bruges en opkaldsforbindelse, hvilket er betydeligt langsommere i forhold til indlæsningshastigheden af ​​en DSL-forbindelse. Brugerne kan også ikke bruge telefonen, mens de surfer på internettet, hvilket er en betydelig ulempe ved sammenligning med en DSL-forbindelse. Selvom dial-up og DSL-forbindelser bruger en standard telefonlinje til at oprette forbindelse til internettet, er forskellene i downloadhastigheden mellem de to forbindelser signifikante. Dial-up og DSL-forbindelser har fordele og ulemper forbundet med dem, og mens faktorer som pris og pålidelighed også tæller, ønsker de fleste potentielle kunder forbindelsen med den mest hurtige hastighed.