Liste over IP-protokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Internet Protocol (IP) er standarden til at kommunikere data på tværs af internettet. Som sådan er det afgørende, at IP forstås af en hvilken som helst netværksingeniør. Der er nogle specifikke protokoller indeholdt i IP, der gør det muligt for netværksingeniøren at diagnosticere problemer og lade netværket fungere problemfrit. Disse skal være i spidsen for enhver netværksingeniør s sind.

Transmissionskontrolprotokol

Muligvis er den vigtigste protokol, Transmission Control Protocol, ansvarlig for alle forbindelser på en computer. TCP er ansvarlig for web browsing, filnedlasting og e-mail-kontakt. TCP har absolut kontrol over al trafik på højeste niveau, regulerer strømmen og sikrer, at alle brugere altid er i kontakt. En god måde at se på er, at TCP er ansvarlig for stort billede, og resten af ​​IP-protokollerne er ansvarlige for detaljerne.

Internet Group Management Protocol

Internet Group Management Protocol er designet til at hjælpe trafikstrømmen smidigt på multiuser-netværk. Det bruges ofte til streaming videoer online og til spil, så disse anvendelser ikke vil afbryde trafikstrømmen andetsteds på netværket. Det er også nemt for administratorer at analysere trafikken på IGMP, lokalisere uautoriserede brugere og fjerne dem fra netværk. IGMP'en er særlig vigtig for netværk, der vil se tung streamingtrafik på IPv4.

Internet Control Message Protocol

Protokollen til Internet Control Message bruges af netværkede computere til at sende fejlmeddelelser. Hvis du for eksempel modtager en besked om, at du ikke kan nå et bestemt netværk, styres dette af Internet Control Message Protocol. Uden denne protokol vil brugere ikke kunne finde eller forklare problemer på netværket til netværksadministratoren, og forbindelsesproblemer ville være vanskelige at finde og rette. Det kan også hjælpe med problemer med netværksdiagnostik og routing.