Sådan fejlfindes en Netgear-firewall

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Skriv '192.168.0.1' i din browsers adresselinje og tryk 'Enter' på tastaturet. Hvis du har ændret adressen, skal du indtaste den adresse, ikke standardværdien i dette trin.

2.

Skriv 'admin' i brugernavnfeltet og 'adgangskode' i adgangskodefeltet, når du bliver bedt om login-legitimationsoplysninger. Hvis du har ændret disse værdier, skal du skrive nye i stedet.

3.

Klik på 'Firewall Rules' i venstre side med links på den.

4.

< p> Klik på knappen 'Tilføj' og tilføj en tjeneste, der angiver computerens IP-adresse og de porte, som din applikation bruger. Giv din tjeneste et navn, så du ikke glemmer det, du tilføjede det til.

5.

Gem dine indstillinger. Ellers har du konfigureret din router for ingenting. Få slettet, hvis du ikke gemmer dem.

Tips og advarsler

  • Find ud af din computers IP-adresse ved at gå til din 'Start' menu , klikke på 'Kør' og skrive 'cmd' i feltet. Når du har klikket på 'OK', vil du se en sort kommandoprompt. Skriv 'ipconfig' i den pågældende prompte, og den viser dig en liste over netværkskort med deres IP-adresser. Den IP-adresse, du bør beskæftige dig med, vises under netværksadapteren, der er tilsluttet din Netgear-router.
  • Netgear filtrerer typisk pakker, som den anser for unødvendige for en hjemmecomputer bruger. Desværre betyder det, at visse specielle applikationer ikke løber på din computer korrekt, fordi din routerens firewall blokerer dem. Du kan løse dette ved at oprette en ny regel på din firewall, der gør det muligt for din tjeneste at køre - en løsning kendt som port forwarding. For dette skal du vide, hvilke porte din tjeneste bruger. Hvis du ikke kender havnene, skal du gå til udviklerens hjemmeside eller kontakte udvikleren direkte.