Sådan opsættes et LAN ved hjælp af en mobil pc

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller den vejledning, der fulgte med din mobile pc, for at sikre, at den har en indbygget trådløs netværksadapter. Køb en ekstern USB trådløs adapter, hvis din mobile pc ikke har en indbygget komponent. Tilslut adapter til sin USB-port.

Find stedet i dit hjem du vil placere den trådløse router Vælg en centraliseret placering, så din mobile pc kan oprette forbindelse til netværket fra ethvert rum. Tilslut routerenes vekselstrømsadapter.

p> Mål afstanden mellem din router og dit højhastighedsmodem med et målebånd. Køb et Ethernet-kabel af passende længde, og tilslut kablet til porten på modemet.

4.

Tilslut den anden ende af Ethernet-kablet i routeren 's' Wide, Network '-porten. Afhængigt af modellen på din router kan porten hedde' WAN ',' Internet 'eller noget helt andet.

5.

Læg routeren s software installationsdisk i din mobil pc 's diskdrev og gå gennem vejledningen på skærmen. Fjern disken og hent op pc'ens 'Start' menu.

6.

Åbn 'Kontrolpanel' og klik på 'Netværk og Internet.' Vælg linket 'Netværk og delingscenter' og klik på 'Opret en forbindelse eller et netværk.'

7.

Vælg 'Næste'. Kom med et navn, du vil bruge til dit LAN, som f.eks. 'Mobil pc-hjemme netværk'. Klik på feltet 'Skriv dit netværk' og indtast navnet.

8.

Bestem det kodeord, du vil bruge til at forhindre uautoriserede brugere i at få adgang til dit LAN. Indtast adgangskoden i feltet 'Sikkerhedsnøgle' og klik på 'Næste'. Vælg 'Afslut' for at oprette dit hjem LAN.

9.

Luk vinduet 'Netværk og delingscenter' og højreklik på Windows-netværksikonet i meddelelseslinjen nederst af skærmen. Rul op og klik på det navn, du valgte til dit LAN.

10.

Skriv den adgangskode til sikkerhedstastet, du valgte tidligere i tekstboksen 'Kodeord'. Klik på 'Connect' for at forbinde din mobile pc til det nye LAN.

Tips og advarsler

  • Forskellige operativsystemer har forskellige muligheder for at oprette forbindelse til LAN en gang den er blevet oprettet. Klik på 'Opret forbindelse til' i menuen 'Start' og vælg navnet på LAN'et i Windows Vista. Højreklik på netværksikonet på 'Start' linjen i Windows XP og vælg 'Se ledige trådløse netværk.' Klik på netværksnavnet og vælg 'Connect.'
  • Feltet 'Sikkerhedsnøgle' kan stå tomt, men så kan enhver, der ligger inden for rækkevidden af ​​din trådløse router, få adgang til dit netværk.
  • Mobil-pc'er, såsom en bærbar computer eller en tabletcomputer, har et langt større mobilitetsniveau, der gør et traditionelt kablet netværk svært at arbejde med. Hvis du vil navigere websteder eller spille online spil fra flere rum i samme bygning, skal du oprette et nyt trådløst LAN (lokalnetværk). Når LAN'et er oprettet, er det et simpelt spørgsmål om at oprette forbindelse til netværket ved hjælp af indstillingerne i vinduet Windows 7 'Netværk og delingscenter'.