Sådan bruges en RJ45 Crimp Tool

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Brug kabelfjerneren til at fjerne to tommer af den ydre kappe fra kabelens ende.

2.

Untwist og adskille de enkelte ledere.

3.

Arranger ledere i den ønskede rækkefølge.

4.

Trim enderne af wire jævnt til inden for 1/2-tommers yderkappe med elektrikerens saks.

5.

Sæt ledningerne i RJ45-stikket. Skub ledningerne i stikket indtil de når slidsens ende i stikket. Når du er færdig, skal kabelens ydre kappe mindst 1/4 inch indenfor stikkets åbning.

6.

Sæt RJ45-stikket i dysen (åbningen) i krympeværktøjet. Dysen er formet som en stik, så den kun passer i den rigtige position.

7.

Klem værktøjets håndtag sammen fast.

8.

Løsn håndtagene til krympeværktøjet, og fjern stikket.

Tips og advarsler

  • Elektrikerens saks er lavet til skæring og stripping af små g auge wire. Ved at sy saks eller kontorsaks til trimtråd ødelægger deres knive.
  • Ordren på lederne i dit RJ45 stik afhænger af applikationen. T568B er den mest almindeligt anvendte standard til Ethernet-forbindelser. Ordren for ledere til denne standard er: hvid / orange, orange, hvid / grøn, blå, hvid / blå, grøn, hvid / brun, brun.
  • Afslutning af tale- og datanetværkskabler sker på to måder. Tilslutning af de individuelle ledere til panelet med et stansningsværktøj opnår opsigelse på et stempel eller distributionspanel. Denne metode bruges også til data jacks. Afslutning af de mandlige ender af data- eller patchkabler udføres med et RJ45-krympeværktøj. Dette værktøj trykker på de enkelte stifters kontaktpunkter i datakablets ledende ledninger. Samtidig krympes den åbne ende af stikket fast mod kabelbeklædningen for at fungere som belastningsaflastning, hvilket forlænger forbindelsens levetid.