Sådan opretter du dit integrerede trådløse LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Afbryd ethvert Ethernet-kabel fra dine computere, hvis du i øjeblikket bruger et kablet netværk. Placer den trådløse router på en central placering i dit hjem eller kontor, så alle computere er inden for rækkevidde.

2.

Kør et Ethernet-netværkskabel fra den åbne Ethernet-port på dit internetmodem til 'netværksporten' på den trådløse router. Porten kan være mærket med noget andet, som f.eks. 'WAN' eller 'Internet'.

3.

Tilslut den trådløse routerens netstik til en stikkontakt. installationsdisken, der fulgte med routers emballage i disken på nogen af ​​dine computere. Følg installationsvejledningen til routeren og tag disken ud.

4.

Gå til menuen 'Start' og klik på 'Netværk'. Klik på ikonet 'Netværks- og delingscenter' øverst i vinduet.

5.

Vælg linket 'Opsætning af forbindelse eller netværk' i venstre hjørne af vinduet . Vælg 'Indstil et trådløst netværk' og klik på 'Næste'.

6.

Vælg et navn til dit netværk, f.eks. 'My Home LAN' eller noget lignende. Skriv navnet i feltet 'Netværksnavn' og indtast det kodeord, du vil bruge i feltet 'Trådløs kryptering'.

7.

Klik på 'Næste' og 'Afslut. ' Slut computeren til det nyoprettede LAN ved at højreklikke på netværksknappen i meddelelsesområdet i højre højre ende af menuen 'Start'. Vælg navnet på dit trådløse LAN og vælg 'Connect.' Indtast krypteringsadgangskoden, du valgte, og klik på 'Connect'.

8.

Slut de andre computere i dit hjem eller kontor til netværket ved at højreklikke på netværksikonet og vælge LAN-navn. Skriv adgangskoden, og vælg 'Connect.'

Tips og advarsler

  • Du behøver ikke installere routersoftwaren eller oprette LAN på alle computere. Du skal kun tilslutte yderligere computere til netværket.
  • Routeren indeholder også sikkerhedsindstillinger og netværksindstillinger, som du måske vil ændre. For at få adgang til din routerens menu, skal du navigere til 'http: //192.168.1.1 'eller den specifikke IP-adresse, din router bruger. Indtast dit brugernavn og adgangskode i de relevante felter, og klik på 'Log ind'. De fleste producenter bruger ordet 'admin' som standard brugernavn og adgangskode. Din router manual vil give de korrekte oplysninger, hvis 'admin' ikke virker.
  • Indstillingerne vil være lidt forskellige i andre operativsystemer end Windows 7. For eksempel kan du oprette forbindelse til en Windows netværk ved at klikke på 'Opret forbindelse til' i menuen 'Start' og derefter vælge netværkets navn.
  • Enhver stationær eller bærbar computer, der indeholder et integreret trådløst netværkskort, har potentiale til at få adgang til et trådløst lokalnetværk (LAN). Et LAN bruges til at dele den samme internetkilde med alle computere inden for rækkevidden af ​​en trådløs router og lader dig også handle filer mellem hver tilsluttet enhed. Når du opretter et nyt trådløst LAN, skal du både installere routeren og oprette netværket via Windows 7-netværksindstillingerne.