Sådan opretter du en FTP-server i Fedora

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn softwarehåndteringsværktøjet ved at klikke på 'System' øverst på Fedora-skrivebordet 'Administration' og derefter 'Tilføj / fjern software.'

2.

Søg efter FTP-softwaren ved at skrive 'vsftpd' i 'Find' boksen i vinduet Tilføj / fjern software og klik derefter på 'Find'.

3.

Installer FTP-serveren og konfigurationssoftwaren ved at klikke på afkrydsningsfelterne ud for 'system-config-vsftd' og 'vsftd' i Tilføj / fjern software-listen, og klik derefter på 'Anvend'.

4 .

Autentificer dig selv, hvis du bliver bedt om det, ved at indtaste dit kodeord, og tryk derefter på 'Enter.'

5.

Luk værktøjet Tilføj / fjern software ved at klikke 'Luk' i vinduet Kør nyt program, og klik derefter på 'System' og 'Afslut' i vinduet Tilføj / fjern software.

6.

Åbn konfigurationsværktøjet til FTP-serveren ved at klik på 'System', 'Administration' og derefter 'FTP Administration'.

7.

Deaktiver download eller upload af filer, hvis det ønskes, ved at rydde 'Aktiver download filer' eller 'Aktiver upload filer' c heck kasser med et klik på 'General' skærmen i vinduet Meget Secure FTP Daemon Configuration.

8.

Deaktiver adgang til lokale brugerkonti til din FTP server, hvis det ønskes, ved at klikke på 'Brugere' i venstre side af vinduet Very Secure FTP Daemon Configuration, og rydde derefter afkrydsningsfeltet 'Tillad lokale brugere' ved at klikke på det.

9.

Deaktiver anonym adgang til din FTP-server, hvis du ønsker det, ved at klikke på 'Brugere' i venstre side af vinduet Very Secure FTP Daemon Configuration, klikke på fanen 'Anonym bruger' og rydde derefter af feltet Tillad anonym bruger ved at klikke på den. < /p>

10.

Disable visning af kataloglister ved at klikke på 'Directory Options' i venstre side af vinduet Meget Secure FTP Daemon Configuration og derefter rydde 'Tillad brugere til at se adresselister' afkrydsningsfelt ved at klikke på det.

11.

Gem dine indstillinger ved at klikke på 'Fil' og derefter 'Gem' i vinduet Meget sikkert FTP Daemon Konfiguration.

12.

Start FTP-serveren med clicki ng 'Server Control' til venstre for vinduet Very Secure FTP Daemon Configuration, og klik derefter på 'Start FTP Server.'

13.

Gør filer tilgængelige over FTP ved at kopiere dem til

Tips og advarsler

  • Tweak mange andre FTP-serverindstillinger med FTP Administration-værktøjet.
  • Se logfilen over filer uploadet og hentet fra FTP-serveren ved at klikke på 'Overfør log' til venstre i vinduet Meget sikker FTP Daemon Configuration.
  • FTP, eller File Transfer Protocol, tillader servere at uploade og downloade filer. Brugere kan uploade og downloade filer til FTP-servere ved hjælp af standardværktøjer, der følger med hvert operativsystem, fra den grafiske Windows Stifinder i Windows til 'ftp' kommandolinjeprogrammet i Linux. Fedora Linux er et gratis, open-source Linux operativsystem understøttet af Red Hat, der indeholder en række server software. Installer og opret en FTP-server i Fedora Linux ved hjælp af det grafiske FTP Administration-værktøj.