Sådan tilføjes Reverse Lookup Record til DNS

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Giv din internetudbyder meddelelse om, at du vil oprette en omvendt DNS-post. De vil oprette den og delegere den til dine navneservere.

2. Når delegationen er færdig, spørg din registrar (det firma du har købt dit domænenavn fra) for at oprette en PTR-post. Dette er en pointerrekord, der peger IP'en i det omvendte in-addr.arpa-format til den korrekte vært.

3.

Giv din registrar den 'vært', som PTR-posten skal pege på (din internetudbyder vil give dig dette). Værten er den endelige destination for det omvendte DNS-opslag. Det peger IP-adressen til det relevante værts- eller domænenavn.

Tips og advarsler

  • Du kan se om du har omvendt DNS-opsætning ved hjælp af DNSgoodies. com.
  • Din registrar vil måske have dig til at oprette PTR-posten i deres online kontrolpanel. Hvis du ikke er bekendt med DNS, skal du anmode registraren om at gå igennem processen med at oprette den.
  • Reverse DNS oversætter IP-adresserne til domænet og lokaliserer hvilket domæne IP-adresserne tilhører. Reverse DNS er konfigureret ved hjælp af PTR-poster i din DNS-server. Konfiguration af omvendt DNS er ikke påkrævet, men de fleste mail-servere vil blokere forbindelser fra IP-adresser uden omvendt DNS. Dette afviser e-mailen, og e-mailen bliver ikke leveret.