Tutorial for Voice Over IP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg og tilmeld dig en eller flere VoIP-udbyderstjenester. Fra juni 2010 omfatter tre af de mest populære Skype, iChat eller AIM over AIM-netværket eller Google Voice med Gizmo. (Google har imidlertid købt Gizmo-tjenesten og accepterer ikke for øjeblikket nye konti. Check Google Voice-webstedet for at se, om de har genstartet tjenesten siden juni 2010.)

2.

Download den nødvendige software til at placere og modtage VoIP-opkald. Mange tjenester giver dig mulighed for at bruge VoIP via en webside i stedet for at installere yderligere software; Dette er praktisk, når du bruger en computer uden softwaren, men der er normalt nogle VoIP-tjenester tilgængelige i den software-grænseflade, som du ikke kan bruge via internettet.

3.

Start software for første gang. Du bliver bedt om dit brugernavn og din adgangskode. Hvis du ønsker det, kan du instruere softwaren til at huske dit brugernavn og adgangskode, så du ikke behøver at gentage dem hver gang.

4.

Åbn indstillingerne for softwaren. Nogle software vil automatisk bede dig om disse for første gang du bruger den; Hvis ikke, skal du se efter en menupunkt 'Indstillinger' under 'Værktøjer' på Windows eller under programmenuen ved siden af ​​Apple-menuen på Macintosh.

5.

Bekræft, at Lyd- og videoindstillinger er indstillet til den hardware, du vil bruge til VoIP. Hvis du f.eks. Har et headset tilsluttet computeren, kan lydindstillingerne give dig mulighed for at bruge enten headsettet eller en intern mikrofon. Headsettet er højere kvalitet, men den interne mikrofon er bedre, når flere mennesker taler ind i computeren.

6.

Prøv at placere dit første telefonopkald til en person, som du ved på samme netværk. Dette gøres normalt ved at indtaste personens brugernavn i en 'Call' tekstindtastningsboks og derefter klikke på Call-knappen. Du kan også prøve at ringe til et telefonnummer, hvis din VoIP-tjeneste understøtter dette, men det er bedre at lave et netværks- kun ringe. Ellers vil du ikke kunne fortælle om dit problem er med VoIP-tjenesten selv eller specifikt med at ringe til almindelige telefoner.

7.

Fejlfinding din tilslutning, om nødvendigt. Der er mange grunde til, at du muligvis ikke kan afslutte dit VoIP-opkald, eller hvorfor kvaliteten af ​​opkaldet måske er underordnet. Gennemgå software'en, der er inkluderet i Hjælp-menuen, og så henvis til webstedets support til tjenesten. I mange tilfælde er onlinefora, der er vært af udbyderen, det bedste sted at finde hjælp til specifikke, usædvanlige problemer.

8.

Gentag trin 2 til 7 efter ønske, hvis du ønsker at tilmelde dig flere tjenester. Du kan gøre alt på én gang eller bare tilmelde dig nye tjenester efter behov. Det er dog godt ide at tilmelde dig en ny tjeneste forud for at have brug for det til et planlagt VoIP-opkald, så du har tid til at fejle eventuelle problemer, du måtte have.

Tips og advarsler

  • Alle de nævnte tjenester leverer gratis VoIP-data til computeren, Skype og Google Voice tillader at ringe til almindelige telefonnumre, nogle gange mod et ekstra gebyr. Vælg et netværk baseret på, hvilke dine kontakter allerede bruger --- eller tilmeld dig flere gratis tjenester og skift efter behov.
  • Voice over Internet Protocol, som normalt forkortes VoIP eller VoIP, er en metode til at holde taleopkald via internettet. Det kaldes undertiden 'Internet-telefonopkald' eller 'Internetkonferenceopkald', men ikke alle VoIP-samtaler omfatter forbindelser til almindelige telefoner. VoIP indebærer tilmelding til en udbyder, opsætning af din computer og tilslutning til de personer, som du ønsker at tale med.