Sådan konfigureres Microsoft Loopback-adapteren til at være den primære netværksadapter på systemet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log ind på computeren ved hjælp af en administrativ konto. Klik på 'Start' knappen og derefter 'Kør'. Skriv 'ncpa.cpl' i dialogboksen Kør. Klik på 'OK'. Vinduet Netværksforbindelser skal åbnes. Den forudinstallerede Microsoft Loopback Adapter bør være angivet. Hvis der er flere adaptere angivet, og du er usikker på, hvilken adapter der er Loopback Adapter, skal du placere musen over hver adapter, indtil en ballon vises. Ballonen viser den adaptertype, du svinger over. Når du kommer til Loopback Adapter, viser ballonen 'Microsoft Loopback Adapter.'

2.

Vælg menuen 'Avanceret' øverst i vinduet Network Connections. Vælg 'Avancerede indstillinger' i rullemenuen. Vinduet Avancerede indstillinger åbnes.

3.

Klik på fanen 'Adaptere og bindinger'. I denne fane vil du se en 'Connections' boks med de tilgængelige netværksforbindelser og -adaptere. Du bør se Microsoft Loopback Adapter opført. Klik på den for at vælge den. Hvis den ikke allerede er den første i listen, skal du bruge pil op-knappen i fanen til at flytte den højere på listen. Jo højere Loopback Adapter er på listen, desto højere prioritet har den. Hvis det er den første i listen, vil programmer, der har brug for adgang til netværket, først bruge den adapter. Klik på 'OK' for at acceptere ændringerne.

Tips og advarsler

  • Du skal muligvis genstarte computeren, så ændringerne bliver fuldt anerkendt af alle installerede software.
  • Ændring af sekvensen af ​​netværk bindinger er ikke en kompleks opgave. På grund af de potentielle problemer, som denne procedure kan introducere til en computer, skal kun erfarne netværksadministratorer forsøge det.
  • Microsoft Loopback Adapter installerer og fungerer som et fysisk netværkskort, selv om det kun er software. Når der ikke er installeret fysiske netværkskort, giver det netværksafhængig software de nødvendige værktøjer til at betjene. Værktøjer, som Windows kun leverer, når der opdages et netværkskort. Og ligesom fysiske netværkskort kan indstillingerne ændres for at gøre Microsoft Loopback Adapter til den primære adapter på computeren.