Sådan konfigureres en router til en ekstern desktop-forbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start', 'Kør' og skriv 'cmd' og tryk 'OK' for at åbne vinduet Windows kommandoprompt.

2.

Skriv 'ipconfig / all' og tryk på 'Enter.'

3.

Læs internetprotokoladressen ved siden af ​​ordene 'Standard Gateway'. Dette er IP-adressen til routeren, der skal konfigureres. Hvis du bruger en trådløs forbindelse til routeren, vil den 'standard gateway' IP-adresse, der falder ind under sektionen 'Ethernet-adapter Trådløs netværksforbindelse'. Hvis du bruger en hard-wired forbindelse, skal du se IP-adressen til 'Standard Gateway' under afsnittet 'Ethernet Adapter Local Area Connection.'

4.

Åbn et internetbrowser vindue og skriv denne 'Default Gateway' IP-adresse i adresselinjen og tryk på 'Enter.' Routers webside vises og giver besked til administratorens brugernavn og kodeord. Hvis det er kendt, skal du indtaste brugernavn og kodeord og trykke på 'Enter.'

Hvis brugernavnet og adgangskoden er ikke kendt, kan routeren nulstilles til fabriksindstillingerne, hvis du trykker på knappen 'Reset' på bagsiden af ​​routeren. Hvis 'Reset' -knappen trykkes, skal fabriksstandard brugernavn og adgangskode være påkrævet for at kunne log ind på routeren. For at finde ud af, hvad dette er, skal du besøge linket 'Router Passwords' i Ressourcer og vælge dit bestemte mærke af router. Så kig efter modelens specifikke fabriksindstillinger for brugernavn og adgangskode.

< p> 5.

Søg efter en indstilling mærket 'Port Forwarding', 'Virtual Server' eller 'Applications and Gaming.' Vælg den indstilling, der vises for din specifikke router.

6.

Brug en af ​​to metoder til at konfigurere denne indstilling på din router. Fordi der er to fremgangsmåder, bruger routerproducenter typisk til at konfigurere denne indstilling, begge er blevet noteret til at dække alle mærker.

Den første tilgang er ved hjælp af en rullemenu med valgmuligheder som telnet, FTP, HTTP eller RDP (eller fjernbetjening). Hvis RDP er tilgængelig, skal du vælge det og skrive IP-adressen på den computer, du ønsker at oprette forbindelse til, fra en fjernplacering. Hvis RDP ikke er angivet, vil der være mulighed for at tilføje en 'Custom Service'. Vælg indstillingen 'Custom Service', indtast 'RDP' som navnet på tjenesten, og skriv derefter IP-adressen til den computer, du ønsker at oprette forbindelse til.

Den anden tilgang er med et tomt bord til rådighed for brugeren at indtaste servicenavnet, portdata og IP-adresse i. Skriv i denne tabel under 'Service Name' typen 'RDP' eller 'Remote Desktop.' Skriv derefter '3389' for både den interne port og de eksterne portnumre. Vælg derefter 'Begge' for både TCP- og UDP-protokoller fra rullemenuen. Endelig skal du indtaste IP-adressen på den computer, du ønsker at oprette forbindelse til.

For at minimere forvirring bruger forskellige mærker af routere deres egen terminologi til navngivning af de 'interne porte' og 'eksterne porte. ' Ordet 'internt' svarer også til 'private' og 'ende' porte, og ordet 'ekstern' svarer til 'offentlige' og 'start' porte. På nogen måde vil portnummeret være 3389.

Tips og advarsler

  • Du behøver ikke at begrænse dig til en computer til fjernbordsforbindelser. De fleste routere tillader at flere IP-adresser konfigureres til eksterne desktopforbindelser.
  • Pas på ikke at åbne flere porte på routeren end nødvendigt. Åbn porte kan gøre netværkene sårbare over for angreb.
  • En ekstern desktop-forbindelse er et kablet eller trådløst master-slave forhold mellem to eller flere computere. Eksterne desktopforbindelser giver en administrator mulighed for at udføre operationer eller overføre data på en ekstern slavecomputer uden at være fysisk placeret på fjernmaskinen. Når du forsøger en ekstern desktop-forbindelse via en router, er der specifikke indstillinger, der skal konfigureres på routeren for at tillade forbindelsen at finde sted.