Sådan starter du din egen internetserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Køb et domænenavn fra en internetudbyder. Der er flere steder på internettet, hvor du kan gøre dette til en lav årlig sats. Find en der passer til dine behov og giver dig mulighed for at være vært for en webserver. Husk at kortere navne er lettere at huske og '.com' -adresser er mere genkendelige end '.org', '.net' osv.

2.

Konfigurer dit domænenavn server (DNS). Dette gør det muligt for besøgende at kunne indtaste dit domænenavn, og DNS'en konverterer den til din statiske IP-adresse, så besøgende kan finde dit websted. Dette kan være en tjeneste fra din internetudbyder.

3.

Installer din webserver software. Der er flere muligheder for at få denne software. En af de mest almindeligt anvendte er Apache Webserver software, som kan downloades gratis. Der er også mange forskellige tilpasningsmuligheder, som du kan vælge baseret på hvilken slags webserver du vil hoste.

4.

Opret et websted, der skal vises til besøgende. Det er ikke nok at bare have ledig plads, hvis du ikke bringer folk til dit websted. I det mindste nogle grundlæggende HTML-færdigheder er nødvendige for at oprette domænesiden, der vil blive kortlagt til din webserver.

Tips og advarsler

  • Afhængigt af funktionalitet, du vil have din webserver at have, det skal tage dig om tre til fem timer at konfigurere det korrekt. På trods af myterne, at du har brug for en dedikeret, hurtig computer til at køre en webserver, er det ikke sandt. En webserver kan køre på næsten enhver computer med hurtig internetforbindelse.
  • Husk ikke at slukke for din computer, mens du hoster en webserver. Hvis du slukker computeren, kan de besøgende ikke finde din server. Selvom det er muligt at være vært for en webserver med en dynamisk IP-adresse, er den mindre pålidelig, og du kan miste din hosting-evne fra tid til anden.
  • En internetserver eller en webserver kan være en dedikeret server, der giver adgang til besøgende kontinuerligt uden at slukke. Webservere kan bruges til at sende genoptagelser online for potentielle arbejdsgivere til at se på, for onlinespilfora, for små virksomheder at annoncere til kunder og for utallige andre formål.