Hvad er ARP-protokollen?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

En RFC eller Request for Comment bruges af computerproducenter og programmører til at definere et standard sæt specifikationer eller regler for alle aspekter af informationsteknologi. ARP blev afledt fra RFC 826 i 1982 i et forsøg på at lette kommunikationen mellem inkompatible hardwareenheder, der er forbundet til et netværk.

Grundlæggende funktion

Hver enhed på et netværk har en hardware- eller Media Access Control (MAC) -adresse. ARP bruges til at kortlægge disse til en IP-adresse. Oprindelsesindretningen sender et datagram, der indeholder destinationens IP-adresse over netværket. Datagrammet, en pakke med information, modtages af destinationsenheden, som igen sender sin egen hardwareadresse til ophavsmanden. En forbindelse mellem begge enheder er lavet, og dataoverførslen kan begynde.

Meddelelsetyper

ARP har to meddelelsestyper, en for den oprindelige enhed og en for destinationsenheden. ARP sender først en anmodning fra ophavsmanden til destinationen. Forespørgslen indeholder originatorens hardware og IP-adresser, så destinationsenheden ved, hvor anmodningen er kommet fra. Destinationsenheden modtager anmodningen og sender et svar til originatoren, der indeholder sin egen hardware og IP-adresser. Formatet af meddelelser følger standarden er sat ned i RFC 826, hvilket minimerer mængden af ​​data, der kræves for hver meddelelse, og gør det muligt for ARP at blive brugt på tværs af forskellige hardwareplatforme.

Trafik

ARP-meddelelser skal sendes hver gang en enhed skal oprette forbindelse til en anden.Dette kan skabe høje niveauer af netværkstrafik ved blot at foretage netværksanmodninger, før der oprettes forbindelse. ARP-cachen blev udviklet for at reducere antallet af gange en enhed måtte sende en anmodning om en adresse. Det virker ved at gemme svar på tidligere forbindelse anmodninger og deres adressekartinger. Hver gang en enhed skal sende en anmodning, kontrollerer den først sin ARP-cache. Hvis der er en post i ARP-cachen, der indeholder den ønskede adresse detaljer, kan der oprettes forbindelse mellem enheder uden at skulle udsende en anmodning eller et svar, hvilket reducerer netværkstrafikken.

Fremtid

TCP / IP-protokollen er konstant under udvikling, med IP6-sæt til erstatning for IP4. ARP og ICMP (Internet Control Message Protocol) skal kombineres og omdøbes Nabo Discovery. På samme måde, der bruger 'Neighbor Solicitation' og 'Neighbor Advertisement' -meddelelser, udsendes denne nye protokol ikke på samme måde som ARP, hvilket giver mindre netværkstrafik. Kommunikation på tværs af forskellige netværkshardware bruger softwareprotokoller eller instruktioner, som en computer eller router kan følge for at levere data til dets destination. Den mest anvendte protokol i computernetværk i 2010 er TCP / IP (Transmission Control Protocol / Internet Protocol). ARP, Address Resolution Protocol, bruges af TCP / IP til at løse hardwareadresser fra softwarebaserede IP-adresser.