Hvad er VoIP SIP?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

SIP blev først udtænkt i 1996 af arbejdsgruppen Multiarty Multimedia Session Control, en del af Internet Engineering Task Force (IETF), et 'åbent internationalt fællesskab af netværksdesignere, operatører, leverandører og forskere med udviklingen af ​​internetarkitekturen ', ifølge gruppens hjemmeside. I 1999 blev den fremtidige udvikling af SIP permanent overdraget til en ny gruppe, IETF SIP Working Group.

Betydning

Udviklingen af SIP er blevet beskrevet som en 'kritisk komponent' i udvidelsen af ​​moderne VoIP-teknologi. Udstyr med integreret VoIP SIP (såsom pc'er, konferencesystemer og tabletcomputere) gør det muligt for store virksomheder at erstatte konventionelle telefonsystemer med denne tilpasningsbar internet -baseret teknologi. Disse kommunikationssystemer kan betjenes fra overalt i verden og kræver kun en bredbåndsforbindelse til at fungere, mens de koster betydeligt mindre end et almindeligt telefonsystem.

Funktioner

SIP er kendt for dens udvidelighed (kapaciteten til at implementere nye funktioner, som f.eks. opkalds-id, blot ved at skrive ny software kode). På grund af denne udvidelsesmulighed har VoIP-opkald, der er lavet ved hjælp af SIP, alle de muligheder, der er forbundet med traditionelle fastnetopkald, som f.eks. At placere opkald i venteposition, spille på hold-musik og endda evnen til at få opkald 'følge' dig fra din hjemmecomputer til din celle telefon eller til dit kontor fastnet. SIP var en af ​​de første VoIP-protokoller, der tillod modtagelse af telefonsvarer via e-mail.

Fordele

Den største fordel for brugere af SIP-baseret VoIP er reduktionen i driftsomkostninger. Telekommunikationsfirma Nokia konstaterede i 2003, at udskiftning af virksomhedens nuværende telefonsystem med et SIP-baseret VoIP-system ville spare dem 11 procent af den samlede erstatningsomkostninger. Da SIP er softwarebaseret, tillader det brugere at konfigurere scripts (enkle programmer, der kan køres under særlige forhold). Disse scripts tillader brugere at kontrollere, hvordan opkald håndteres. Eksempelvis kan der skrives et script, som automatisk videresender opkald til telefonsvarer efter en bestemt tid på dagen.

Advarsel

Da SIP-aktiveret VoIP er blevet mere udbredt til at foretage internetopkald, har det også mulighed for mindre nøje at aflytte eller endda kapre disse opkald. Virksomheder, der stoler på VoIP for deres telekommunikationssystemer, har reageret ved at udvikle protokollen for sikker sessionsinitiering (SSIP). Selvom denne sikre protokol er meget udbredt inden for store virksomhedskommunikationssystemer, skal individuelle brugere, der bruger en af ​​de mange tilgængelige hyldepakker, sikre, at deres system er ligeledes sikret. I 2009 estimerede VoIP-News.co.uk, at inden for 10 år vil halvdelen af ​​alle taleopkald på mobile telefoner blive lavet ved hjælp af Voice Over Internet Protocol (VoIP) software. Den mest accepterede teknologi til oprettelse af VoIP-opkald er kendt som Session Initiation Protocol (SIP). Denne protokol er kodet inden for VoIP-opkald, og styrer sådanne funktioner som oprettelsen af ​​opkaldet, herunder flere deltagere i et konferenceopkald, tilføjer videostrømme eller gør det muligt for enkeltpersoner at sende øjeblikkelige meddelelser (IM) til hinanden.