Sådan begrænser du internetadgang via trådløs adgang

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din trådløse routerens kontrolpanel. Afhængig af hvilken model router og type computer du bruger, kan du have software eller et værktøj på computeren, som giver dig adgang til kontrolpanel, eller du skal muligvis få adgang til kontrolpanelet via internettet. Kontroller brugervejledningen til routers standard IP-adresse. Når du bliver bedt om det, skal du logge ind med det rigtige brugernavn og adgangskode. Hvis du ikke har oprettet et brugernavn og kodeord, skal du kontrollere din brugermanual for standardadgangskoden. Når du logger ind, skal du angive et brugernavn og en adgangskode til kontrolpanelet, hvis du ikke allerede har en.

2.

Naviger til sikkerhedsafsnittet i din routerens kontrol panel. De fleste trådløse routere tilbyder mindst to slags trådløs datakryptering: WEP og WPA. WEP er ikke så sikkert som WPA, så hvis du har et valg, skal du vælge WPA.

3.

Opret en trådløs adgangskode. Gør det selv op, eller lad kontrolpanelet tilfældigt oprette en trådløs adgangskode, hvis muligheden er tilgængelig. Skriv ned adgangskoden og hold den på et sikkert sted. Gem dit nye kodeord og giv det kun til personer, du vil tillade adgang til dit netværk.

4.

Indstil netværkssigtigheden. Denne mulighed vises nogle gange som en begrænsning af synligheden af ​​'SSID', også kaldet netværkets navn. På en Apple Airport kan du markere afkrydsningsfeltet i 'Wireless Network Options' for at gøre det til et lukket netværk. Dette forhindrer folk ikke på dit netværk fra at se eller få adgang til det. Du kan stadig tilføje nye enheder eller give nye mennesker adgang til dit netværk, du skal blot fortælle dem det specifikke netværksnavn, så de kan finde det.

Tips og advarsler

  • For yderligere sikkerhed kan du også bruge MAC Adgangskontrol. Hver enhed har en unik MAC-adresse, der bruges til at identificere den på ethvert netværk, kablet eller trådløst. Angiv præcis, hvilke enheder der kan få adgang til dit netværk, selvom du skal kende MAC-adresserne på alle enhederne og manuelt tilføje dem til en liste i routerns kontrolpanel. Du kan også bruge denne proces til at begrænse, når bestemte enheder kan have trådløs adgang, hvilket kan være nyttigt, hvis du for eksempel vil begrænse et barns internetadgang til nogle få timer om dagen.
  • Hvis du har særlig følsomme oplysninger på dit netværk, overveje at investere i yderligere sikkerhedsforanstaltninger. Hør en ekspert i netværkssikkerhed til disse formål.
  • Nøglen til at begrænse internetadgang via trådløs adgang er at indstille dit trådløse adgangspunkts sikkerhed, så kun de personer, du har tilladt i, kan bruge internettet via dit trådløse netværk. Du kan bruge dine trådløse netværkets sikkerhedsfunktioner til at begrænse andre ' adgang.