Sådan installeres et hjem Ethernet LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Placer din kablede router eller skifte i nærheden af ​​den computer, der aktuelt er tilsluttet modemet. Afbryd Ethernet-kablet, der kører fra dit modem til din computer, hvis der for øjeblikket er et tilsluttet kabel.

2.

Slut netadapteren fra routeren eller skift til en stikkontakt. Kør et Ethernet-kabel fra Ethernet-porten på bagsiden af ​​modemet til porten 'Internet' eller 'WAN' på routeren eller switchen.

3.

Kontrollér for at se hvis routeren eller kontakten kom med en installationsdisk. Placer disken i computerens diskdrev, og følg installationsvejledningen på skærmen.

4.

Tilslut Ethernet-kabler til Ethernet-portene på hver af de computere, der følger med i LAN'et. Tilslut de modsatte ender af kablerne til de nummererede porte på den bageste ende af routeren eller kontakten.

5.

Få adgang til den computer, der havde routeren software installeret eller adgang til nogen af ​​de tilsluttede computere, hvis der ikke var nogen inkluderet software. Tag op 'Start' -menuen og vælg 'Kontrolpanel.'

6.

Klik på 'Netværks- og delingscenter 'Hvis dit Kontrolpanel er indstillet til' Klassisk visning. 'Klik på' Netværk og Internet 'og' Netværks- og delingscenter ', hvis du er indstillet til' Kontrolpanelets startside '.

7. < / p>

Vælg 'Konfigurer en ny forbindelse eller et netværk' og klik på 'Opsætning af netværk'. Følg vejledningen på skærmen for at oprette et navn til dit netværk. Klik på 'Afslut'.

< p> 8.

Åbn 'Network and Sharing Center' på de andre computere th ved at være forbundet til LAN. Klik på 'Opret forbindelse til et netværk.' Klik på netværkets navn og vælg 'Connect.'

Tips og advarsler

  • Et Ethernet LAN giver dig mulighed for at dele en internetforbindelse, men en fungerende Internet forbindelse er ikke nødvendig for LAN'et at fungere. Hvis du ikke har et modem, skal du blot forbinde Ethernet-kabler mellem alle computere og routeren.
  • Med 'Netværk og delingscenter' kan du ændre delingsfunktionerne på LAN. Alternativet 'Fildeling', hvis du vil have, at andre computere på LAN'et skal kunne se og få adgang til filerne på din computer.
  • En printer, der er tilsluttet computeren, kan også deles med andre computere på LAN'en. Gå til 'Netværks- og delingscenter' og klik på 'Tænd printerdeling.' Andre computere på LAN'et kan derefter vælge din printer som en mulighed, når du udskriver et dokument eller et billede.
  • Trådløse netværk er yderst bekvem for mobilitet, men de er også mindre sikre og kræver, at alle dine computere har trådløse netværkskort. Hvis du vil sikre dit privatliv og beskytte indholdet på dine computere, kan et hjem Ethernet Local Area Network (LAN) være en bedre mulighed. Installation af et LAN i hjemmet kræver kørsel af kabler fra hver computer til en central netværksenhed og derefter oprettelse af netværket i Windows-netværksindstillingerne.